Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини:

Автор Тема: Не обичам да правя така но Donbaron.bg  (Прочетена 30385 пъти)

Неактивен MOn dsoffn

• Разбирач
  • *
  • Публикации: 1070
Re: Не обичам да правя така но Donbaron.bg
« Отговор #15 -: 17 Юни, 2014, 16:56:11 »
Какво значи заглавията да са правилни? Правилни в сравнение с какво. Как гугъл разбира дали едно заглавие е правилно или не. Трябва да отговаря на линка или на определен цитат сложен в даден таг от съдържанието ?

Под уникално съдържание, значи ли че ако, моите описания се дублират с описанията на друг по - голям сайт от моя, гугъл автоматично ще ме изключи от резултатите при търсене или значи, че ще ме покажи след по - големите и посещавани портали със същото съдържание.

По какъв начин мога да персонализирам собственото си съдържание? Имам предвид, че ако част от съдържанието ми се дублира само или примерно съдържанието ми е смесица от две други съдържания, тогава приема ли се за уникално или не. Простичко казано, каква е минималната модификация, която трябва да направя за да направя съдържанието ми уникално.

Мета описанията трябва ли да съдържат част от съдържанието или само определени думи да се дублират за да бъде максимално ефективно.

Неактивен Уеб дизайн Seo

• Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 2817
  • 3D Web Design - разработка на добавки за Joomla
    • 3DWebDesign
« Отговор #16 -: 18 Юни, 2014, 12:42:19 »
Тъй като е доста обширна тема, написах цал един гайд по темата. Който може да се прочете тук: http://3dwebdesign.org/forum/planirane-optimizaciyata-na-sayt-t2121
Практически Joomla курс и обучения. Записване на 0898615736

Неактивен MOn dsoffn

• Разбирач
  • *
« Отговор #17 -: 18 Юни, 2014, 15:28:29 »
Много полезно! Благодаря ти :)

Неактивен MOn dsoffn

• Разбирач
  • *
« Отговор #18 -: 22 Юни, 2014, 02:00:38 »
Малко почетох последните дни относно заглавията и възоснова на прочетеното промених заглавията така, както смятам че трябва да бъдат. Всички заглавия са в тага h1. Само не разбрах дали е проблем ако самия таг h1 има клас, мисля че няма никакво значение. Това че h1 е линк помага ли или не, по това също нямам красноречив отговор, аз лично мисля че е по - добре да е линк. Разделих заглавието на конпонента със заглавието на сайта чрез "|" понеже това бил правилния символ, не знам дали е вярно, но забелязах че доста сайтове ползват именно този символ, а не "-". Сайтове като facebook и linkedin.

Сега остава да почета и за мета описанията, като цяло разбрах каква е системата, но до някаква степен уменията ми ме ограничават да направя всичко което искам. Все пак това му е интересно на тази работа, че все има какво ново да научиш :)

Интересно ми е до колко символа трябва да е описанието и колко думи, понеже на едно място пише еди си колко символа и макс X думи, на друго място пише макс X думи без значение символите ? Също така има ли значение дали има запетаи или не.

Ще Ви бъда много благодарен, ако изкажете вашите мнения, но и ще Ви разбера ако искате да запазите в тайна информацията си  :D

Моля потребителите с по - колеблива информация да не я споделят, има достатъчно непотвърдена информация по тази тема в интернет, а може и да има точната информация някъде из документите на гугъл ама така и не попаднах, ако ми бъде даден линк ще съм адски благодарен :)
« Последна редакция: 22 Юни, 2014, 02:08:14 от Donbaron.bg »

Неактивен MOn dsoffn

• Разбирач
  • *
« Отговор #19 -: 29 Юни, 2014, 03:11:42 »
От няколко дена се чудя как ще бъде най - правилно, ясно и точно казано следното нещо:

Понеже съм написал формула чрез която изчислявам в зависимост от това кога е направена поръчката, кога ще бъде доставена и информацията която извеждам е при поръчка до колко време, кога ще бъде доставено или "Поръчайте в следващите 19 часа и го доставяме във вторник, 1 юли"

Та въпроса ми е как да го напиша като изречение, колебая се между три варианта: .. го доставяме в ... ; ... го получавате в ... ; ... го взимате в ...

Причината да се колебая е че понеже може да се плаща или по - точно, ще може да се плаща по няколко безкасови онлайн начина и няколко касови преди да е извършена доставка, а пък едно от главните предимства на онлайн пазаруването е че можеш да поръчаш нещо да го погледнеш и да го откажеш без да загубиш. И при мен е така, ако някои плати чрез epay да кажем и в последствие откаже поръчката ще му бъдат върнати парите, но като напиша "го взимате" някак си подсъзнателно внушавам на клиента, че е задължен да го взема независимо дали е доволен, което може да откаже клиента от покупка, но пък ако напиша "доставяме", клиента може да си помисли, че тогава тепърва ще бъде пусната пратката към него и ще трябва да чака още един ден повече от написаното, което също не е добра. Ако напиша "получавате", клиента остава с впечатление, че трябва да получи пратката си тогава независимо от обстоятелствата и няма право на избор, което също е лошо :-\ :-\ :-\

Как бихте го написали Вие, в amazon от където е взета идеята, впрочем 90% от нещата в сайта ми са вдъхновени от amazon са го написали ... го взимаш...

Също така можете да кажете какво мислите за целия този модул. Излишен ли е? или не е?

Неактивен Михаил Михов

• Администратор
  • Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 3909
  • @Mihail
    • MyWeb1
« Отговор #20 -: 03 Юли, 2014, 17:10:39 »
Мани амазон, той не правен за българско мислене.
Аз ще го напиша 'получавате на датата'
myweb1.eu // Български платежни методи за HikaShop

Неактивен MOn dsoffn

• Разбирач
  • *
« Отговор #21 -: 03 Юли, 2014, 17:17:55 »
И много добре ще го напишеш :o :o Е ся веднага го променям, щото много ми хареса. Като стане сайт за милиарди да не почнеш да ме съдиш само, за авторски права  ;)

guest740

• Гост
« Отговор #22 -: 31 Януари, 2015, 13:28:07 »
Здравей колега, не бях влизал в сайта ти сигурно година и днес го посетих през един от постовете ти във форума. Поздравления, вижда се че се работи постоянно и полагаш много добри грижи за него! Кефя се на хора като теб, още вендъж поздравления и продължавай в същият дух! Успех :)  (up)

Неактивен MOn dsoffn

• Разбирач
  • *
« Отговор #23 -: 31 Януари, 2015, 16:50:03 »
Здравей колега, по сайта не е работено вече почти 5 месеца :D Сега разбработвам новата джумла 3 с хикашоп, а резултата до момента е доста впечатляващ :)  Основното което ме кефи е че сайта с хиката върви около 5 пъти по бързо от колкото в марта.

guest740

• Гост
« Отговор #24 -: 31 Януари, 2015, 17:02:33 »
Когато имаш някакво демо с това Хика дай да го погледна, че ми е интересно.  (coffee)

Неактивен Fori

• Загряващ
  • *
  • Публикации: 192
« Отговор #25 -: 01 Февруари, 2015, 12:34:34 »
И на мен ми е интересно дали с Хиката могат да се правят всички неща, които могат с Мартата.
Също така, дали има лесен начин продуктите от Мартата автоматично да се импортират в Хиката?

Неактивен MOn dsoffn

• Разбирач
  • *
« Отговор #26 -: 01 Февруари, 2015, 14:47:46 »
Марта-та може да прави едва 10% от нещата, които може хиката :D Съпорта им е уникален ... пишеш на какъвто си искаш език, те си го превеждат и ти отговарят на същия с точен и конкретен отговор. Ако си си задал добре въпроса до 12 часа имаш врече решение, което ако включва голяма преработка на файловете до 24 часа, го имаш готово като решение с директен ъпдейт!  Самото импортиране на продукти е, както и експортирането на продукти от хиката е супер лесно.

От както им ползвам продукта съм им голям фен и препоръчвам на всеки да си го купи, ако ще се занимава с такава търговия.

Превода на Бай мангал е чудесен, ако си начинаещ и с чисто съзнание ще ти бъде доста приятен, ако си като мен, който на дадени думи си е направил вече други асоциации ще има да променя около 50 места за да му пасне, но това е нищо имайки предвид труда на преводача.

Първоначалната инсталация при мен винаги се не инсталира правилно езика, но ако я повторя след това със същите файлове и всичко се оправя.

Понеже е доста голям зип-а трябва да се инстралира през tml папката!

Аз ползвам бизнес версията, но след като я разработя и си я пригодя за работа веднага купувам вендор-а.

Също така държа да отбележа, че това е единствения компонент до момента, който ми се налага да си редактирам, при който всичко е толкова добре подредено и систематизирано. Общо взето 6 от всякъде.

Имах честта да се свържа с няколко от "разработчиците", който ми споменаха за няколко огромни подобрения относно новата версия. Повечето от тях не мога да ги спомена, но едно от големите е че ще може да се качват на един път по няколко снимки, което е супер голямо предимство.

Относно импортирането на продукти, лично аз не съветвам никои да импортира продукти, а да започне да си създава базата наново, понеже смятам, че така ще върви по бързо сайта, от колкото да се импортират продукти примерно от марта. Лично аз съм с номенклатура от над 10 хиляди и всичко го започвах отначало.
« Последна редакция: 01 Февруари, 2015, 14:56:28 от Donbaron.bg »

Неактивен Михаил Михов

• Администратор
  • Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 3909
  • @Mihail
    • MyWeb1
« Отговор #27 -: 01 Февруари, 2015, 15:38:18 »
И на мен ми е интересно дали с Хиката могат да се правят всички неща, които могат с Мартата.
Също така, дали има лесен начин продуктите от Мартата автоматично да се импортират в Хиката?
Могат и то много повече...
Има импорт, от марта, но не съм го пробвал
myweb1.eu // Български платежни методи за HikaShop

Неактивен MOn dsoffn

• Разбирач
  • *
« Отговор #28 -: 26 Февруари, 2015, 16:45:24 »
Обещах да оповестя когато имам демо на хиката    :) От няколко дена вече новата система работи и съм много доволен, защото сайта върви доста по бързо от преди. До сега сайта беше изграден със старата джумла 2.5 и марта 2. Сега сайта е изграден с най - новата джумла, най - новия хикашоп. Второстепенни компоненти са: vitabook, k2, както и добавките към тях като: модул за последни мнение във vitabook, който преработих да показва случайни мнение имам и добавката allvideos, която не съм пипал въобще, защото няма какво да и се пипа.

МЕНЮ
Менюто съм си го писал сам не е модул или компонент. Използвал съм
 https://github.com/kamens/jQuery-menu-aimкато съм преработил кода до състоянието в което го виждате в момента. Използвам съм същата джава и за модула на количката.

ТЪРСАЧКА
За търсачката не съм използвал добавката, която върви с джумла и използва търсачката на джумла, ами съм направил филтър за търсене и чрез модула за показване на филтър съм направил търсачката, като за ховър текста съм ползвал джава.

САЙДА В НАЧАЛОТО
Слайда в началото не модул, компонент, добавка ами съм си го писал сам, като съм ползвал кода от тук: http://www.menucool.com/video-slider като съм го преобразил до това което е в сайта. Кода съм го поставил в index.php на шаблона и съм го ограничил да се показва само на първата страница. Същото се отнася и за модулите и сео текстра в началната страница.

ЗА ХИКАШОП
- Предварителното изчисляване на цената на доставка още в изгледа на категория и продукт е писано от мен и е обикновена формула, която взима за константа цената на продукта.

- Самия изглед на продукта е изцяло пренаписан от мен и няма нищо общо с настройките на хиката. Да кажем че съм затрил настройките и ръчно съм му казал кое къде и как да го показва в кода.

- Давата възможни изгледа при категория не работят, защото само единия е готов за момента, другото е само за фасон сложено.

- В страницата на продукта историята е същата. Всичко сам съм го писал и няма връзка с настройките, елементите съм ги добавял от себе си.

- Формата за бърза поръчката не е компонент, модул или добавка, а е писана от мен и е обикновена форма за изпращане на емаил към която съм добавил скрити полета който реално са информация за продукта.

- Подобни и свързани продукти е модула на хикашоп, който от администрацията съм свързал и преобразил до вида в който го виждате.

- Клиентите ни се интересуват също и от тези продукти също е модула на хикашоп, който от администрацията съм свързал и преобразил.

- Бутоните към социалната мрежа също са поставени ръчно от мен и нямат връзка с ядрото на хикашоп.

- Табовете, както и информацията в тях също е добавена от мен и няма връзка с ядрото, освен информацията за продукта и производителя.

- Price match системата, по която все още се работи също е добавена от мен и няма връзка с хикашоп.

- Страницата за checkout, също е преработена от мен, като не са добавяни никакви неща от мен освен текста с общите условия, който няма връзка с настройките на хиката или с ядрото.

Страници към преработките:

- Страница към изглед на категория: http://donbaron.bg/products

- Страница към изглед на продукт: http://donbaron.bg/products/120-originalen-fix-it-pro-scratch-free-zalichitel-na-draskotini

- Страни към изглед на продукти от производител: http://donbaron.bg/products/c/36-v6-watches

- Страница към изглед на vitabook: http://donbaron.bg/feedback

- Страница към FAQ центъра на сайта: http://donbaron.bg/faqs

- Страница към k2: http://donbaron.bg/novini

МОЛЯ НЕ ПРАВЕТЕ ИЗЛИШНИ И ПРАЗНИ ПОРЪЧКИ ПРЕЗ САЙТА. НЯМА НИЩО ФЕНСИ ПРИ ФИНАЛИЗИРАНЕ НА ПОРЪЧКА

Големи благодарности към @бай мангал за превода. Всичко на всичко съм превел 28 реда, всичко друго е негово дело по езика в сайта.

Благодаря за отделеното време и прочитането на романа. Подробен съм, защото искам да избегна множество запитвания на лично за детайлите по сайта.

(food) (food) (food) (food) (food) (food) (food) (food) (food) (food) (food) (food)