Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини:

Автор Тема: Не мога да изтрия default page от мултиезичен сайт  (Прочетена 7759 пъти)

Неактивен Bendjamini

• Гуру
  • *
  • Публикации: 1537
Страшно идиотски са измислили мултиезичността. Стигна се да там да гледам видео tutorial как да създам мултиезичен сайт, като минималната продължителност на всичките 7 клипа които разгледах е 16 минути. Нормално ли е това ?

Първо.... Имам проблеми с мултиезичността - няма да слагам такава - главоболие

Второ - При създадени 2 3 4 или повече mainmenu за всеки език и при зададена default page - аз не мога да изтрия нито едно от mainmenu защото вътре има мени което е default page и има само едно меню и не ми дава да премахна default page, защото "Save failed with the following error: At least one menu item has to be set as Default."

Е как да премахна да е default page за да мога да изтрия менюто от Menu Manager-а ?

Единствено ако създам ново меню от Menu Manager и създам меню, то може да съществува без default page, докато аз не кажа кое меню да е Default Page. Но задам ли..няма опция да премахна Default Page - At least one menu item has to be set as Default

Дано е нещо просто и да го пропускам!
?

Неактивен Nikitov

• Гуру
  • *
  • Публикации: 1655
  • Ха, НАЗДРАВЕ!!!
0
Привет,
Когато влезеш в някое от езиковите менюта имаш избран default page което ти е с флагче за съответния език. Отвори го за да го редактираш и промени "Заглавна страница"  Да --> Не.
Ти си на ход!
----------------------
Ха, НАЗДРАВЕ!!!  (beer)
"Прави това, което не си правил, за да се научиш" - К. Керин

Неактивен Bendjamini

• Гуру
  • *
0
Написал съм го - At least one menu item has to be set as Default

При опит да махна default Page..Джумла изисква да има поне една по default.

Открих странно решение:

Имаме създадени две менюта от Menu Manager - "Main Menu - English" и "Main Menu - Bulgaria"

И в двете менюта има по две менюта водещи към единична статия, съответно една на английски и една на български.

Проблема идва когато искам да изтрия цялото Main Menu - Bulgaria - при опит за изтриване Джумла ми казва, че не може да изтрие главно меню в което има Default Page, а при опит да махна Default Page или както Никитов написа "Заглавна страница" (btw на ти съм с българския, но поради факта, че сайта се индексира в гугъл и може да се посети и от чужденци винаги описвам менютата и функциите на английски с цел поне нещо да схванат :) )

та при опита да махна Default Page Джумла ми казва, че трябва да има поне една Default Page. И тук идва безумието...

Решението:

Влизаме в Default Page(примерното име на менюто ще е Начало) на Main Menu - Bulgaria и избираме Save as Copy и като създадем копието "Начало 1" променяме Menu Location * и задаваме Main Menu - English и даваме Save.

Отиваме в Main Menu - English там имаме вече две менюта Home и Начало 1.
Home менюто е Default Page.
Кликваме на звездата на менюто "Начало 1" - натискаме Set as default page и веднага получаваме грешка "A menu should contain only one Default home."

И реално Home менюто си остава Default Page, обаче...
отиваме в Main Menu - Bulgaria и там откриваме, че менюто Начало, което е единственото ни меню вече не е Default Page - воала. Изтриваме менюто Начало и от Menu Manager изтриваме цялото главно меню Main Menu - Bulgaria.

P.S.
Не знам защо е толкова безумно измислено да не може да махнеш Default Page от мултичезичен сайт. Би следвало да се направи така. С примера които дадох, ако зададем основен език на сайта English, то тогава Джумла да позволява махането на Default Page от Българското главно меню или от всяко друго чуждоезиково меню, което не е зададения език по подразбиране в Джумла.

Неактивен ItsoWD1

• Чаткащ
  • *
  • Публикации: 252
0
Според мен си открил някакъв бъг/пробив в системата :D

Интересно, трябва да го пробвам, но при всичките лудници, които съм опитвал винаги съм стигал до по 1 Default Page за език, както и една за всички езици(тази проблемната). (beer)

Неактивен Георги Георгиев

• Чаткащ
  • *
  • Публикации: 486
0
1.Правиш си едно меню за всички езици с едно меню примерно home( не е задължително да е home), и него даваш да ти е  default page. Това меню не се публикува никъде на практика. Него го даваш като меню на основния темплейт
2. копираш си основния темплейт 2 пъти като ги кръщаваш примерно с -BG ,-EN и на всяко даваш подразбиращия се език.
3. Правиш си 2 менюта за BG и EN, избираш съответния език,  на всяко от 2те менюта си избираш  "Заглавна страница" . Менюто за BG го даваш по подразбиране за темплейта за BG и менюто за EN за темпл за ЕN.

Така за всеки език може да са различни темплейти, или ако са едни и същи да са с различни настройки

И не може да се изтрие дефаулт менюто ( default page), може само да се премества на друго меню.
« Последна редакция: 13 Май, 2015, 12:36:22 от Георги Георгиев »

Неактивен ItsoWD1

• Чаткащ
  • *
0
Да си призная не съм имал време да пробвам, но Георги както сам можеш да прочетеш Bendjamini е намерил начин :) Иначе мисля, че това което обясни всеки правил мултиезичен сайт го знае :)  (beer)

П.С
И да добавя, че е голяма хамалогия това като цяло... за некст мисля да ползвам Фаланг да видя дали е като джумфиша от едно време :) имам 1 сайт с по 2 теми за език, заради нужните вариации на модулите и различните хоум пейджове :)

Неактивен Bendjamini

• Гуру
  • *
0
Георги Георгиев ще пробвам. Макар, че наистина ItsoWD1, голяма хамалогия е - ще видя и това което ти спомена.

И да мога да изтрия Default Page въпроса, е че точно сега не помня дали имам два default page-a на различните езици и стигам до описаното решение, че за да изтрия цялото mainmenu трия default page, но си мисля, че оставих Джумла без default page. Може да тествате - просто изключих сега.

Благодаря!

Неактивен Георги Георгиев

• Чаткащ
  • *
  • Публикации: 486
0
Георги Георгиев ще пробвам. Макар, че наистина ItsoWD1, голяма хамалогия е - ще видя и това което ти спомена.

И да мога да изтрия Default Page въпроса, е че точно сега не помня дали имам два default page-a на различните езици и стигам до описаното решение, че за да изтрия цялото mainmenu трия default page, но си мисля, че оставих Джумла без default page. Може да тествате - просто изключих сега.

Благодаря!

Дефаул пейдж и заглавна страница са различни работи. Дефаулт пейдж е само едно, и предполагам има важна системна работа в Джумла (нещо като главния begin ..end в линейното програмиране), а заглавна страница е за всяко от менютата, и тук идва объркването.
« Последна редакция: 21 Май, 2015, 22:27:07 от Георги Георгиев »

Неактивен Bendjamini

• Гуру
  • *
0
За Default Page и Заглавна страница ясно. Георги е прав за терминологията, затова и както споменах обичам да изписвам само тези неща на английски.

Иначе сега използвах начина на Георги. От Template Manager Избрах Duplicate и смених името. Дотук добре. Обаче в първото ми създадено меню имам над 8 менюта и над 30 подменюта. За съжаление функцията Duplicate я няма - да логично да я няма, защото после ръчно трябва да посочвам кой е езика, но пак е улеснение. Та от mysql вариант да копирам менютата или няма....просто търся по-бърз и лесен начин за наливане на менютата ?

И ще споделя после какво е станало с мултиезичния сайт. Три езика ще има за сега.

Неактивен Bendjamini

• Гуру
  • *
0
Решението: Save as Copy и на копието сменяме езика.

Неактивен plam

• Задържал се
  • *
  • Публикации: 71
0
... и/или също и с Batch командата

Неактивен Bendjamini

• Гуру
  • *
0
Batch ми е ясна. Но не става за копиране. Тествано, При копиране сменя само езика, но не създава копие, а и Batch не дава избор на Main Menu,

Неактивен ItsoWD1

• Чаткащ
  • *
0
Batch ми е ясна. Но не става за копиране. Тествано, При копиране сменя само езика, но не създава копие, а и Batch не дава избор на Main Menu,

Напротив, копира и сменя езика и слага избраните меню-та в което искаш меню! След това само си сменяш името и категорията/статията за другия език и си готов. С модулите по същия начин.

Неактивен Bendjamini

• Гуру
  • *
0
Извинявам се. Аз скорлвах измежду 80-те ми статии и съм пропуснал, че ми дава опция да ги добавя и към меню. А аз ги мятах от менюта в статии и ставаше болезнено. Извинявам се за невежеството и благодаря :)

Неактивен diamond

• За малко е тук
  • *
  • Публикации: 7
    • ArtStone Ltd.
Re: Не мога да изтрия default page от мултиезичен сайт
« Отговор #14 -: 14 Август, 2016, 15:32:59 »
0
Здравейте, аз имам същия проблем
Error Save failed with the following error: A menu should contain only one Default home. Но не е в мултиезичен сайт. Сайта ще е само на български, за момента. Версията на джумла е 3.6.
Проблема е, че в момента имам главно меню с "Бутон 5"(Default home), който ми е в под меню (падащо), а искам да го променя да ми зарежда "Бутон1" със съвсем различна статия. Не мога нито да променя настройките на "Бутон5", нито да го изтрия, защото ми е Defaut home. Нито мога да задам на "Бутон1" той да зарежда началната страница, защото вече има такава избрана.
Извинявам се, че повдигам темата, но пък от друга страна не мисля, че е необходимо да отварям нова. :)