Написал съм го - At least one menu item has to be set as Default
При опит да махна default Page..Джумла изисква да има поне една по default.
Открих странно решение:
Имаме създадени две менюта от Menu Manager - "Main Menu - English" и "Main Menu - Bulgaria"
И в двете менюта има по две менюта водещи към единична статия, съответно една на английски и една на български.
Проблема идва когато искам да изтрия цялото Main Menu - Bulgaria - при опит за изтриване Джумла ми казва, че не може да изтрие главно меню в което има Default Page, а при опит да махна Default Page или както Никитов написа "Заглавна страница" (btw на ти съм с българския, но поради факта, че сайта се индексира в гугъл и може да се посети и от чужденци винаги описвам менютата и функциите на английски с цел поне нещо да схванат

)
та при опита да махна Default Page Джумла ми казва, че трябва да има поне една Default Page. И тук идва безумието...
Решението:
Влизаме в Default Page(примерното име на менюто ще е Начало) на Main Menu - Bulgaria и избираме Save as Copy и като създадем копието "Начало 1" променяме Menu Location * и задаваме Main Menu - English и даваме Save.
Отиваме в Main Menu - English там имаме вече две менюта Home и Начало 1.
Home менюто е Default Page.
Кликваме на звездата на менюто "Начало 1" - натискаме Set as default page и веднага получаваме грешка "A menu should contain only one Default home."
И реално Home менюто си остава Default Page, обаче...
отиваме в Main Menu - Bulgaria и там откриваме, че менюто Начало, което е единственото ни меню вече не е Default Page - воала. Изтриваме менюто Начало и от Menu Manager изтриваме цялото главно меню Main Menu - Bulgaria.
P.S.
Не знам защо е толкова безумно измислено да не може да махнеш Default Page от мултичезичен сайт. Би следвало да се направи така. С примера които дадох, ако зададем основен език на сайта English, то тогава Джумла да позволява махането на Default Page от Българското главно меню или от всяко друго чуждоезиково меню, което не е зададения език по подразбиране в Джумла.