Михаил, това си е същото като от преди - на Мишо плъгина. Честно казано, съм пробвал техния плъгин на един Джумла 2.5 сайт и не работеше както трябва (имам предвид че правеше проблеми в някакви частни случаи), а поне през следващите няколко месеца след като го качих нямаше ъпдейти, така че се отказах да го следя.
С каноникъл тага проблема е че човек не може да си позволи да има неработещо решение или недостатъчно добре работещо. Трябва или каноникъл тага да работи безпроблемно и винаги да сочи към правилната страница, или по-добре е въобще да не го слагаш в сайта си - само ще навреди.
Аз ползвам в Джумла 1.5 и в 2.5 едно и също решение - писан код, не е плъгин. Работи безпроблемно, инклудва се php файла на ръка в темплейта. Доработил съм малко php кода естествено, че оригинала ми е малко постен и не покрива всички случаи които са ми необходими като съм му добавил и case да работи на страниците на секции - необходими са за Джумла 1.5 сайтовете.
Оригинала може да се намери тук:
http://www.concept-br.de/blog/canonical-tag-for-joomla/Вероятно няма да работи с Джумла 3, не съм го тествал с нея! Ако някой има време да го направи да работи с последната версия на Джумла би било страхотно.