Някъде четох, че проблемът с каноникъл е оправен при Джумла 3.2. Само, че при страницирането си ми трупа дублирано съдържание в GWT. Инсталирах си плъгина Canonical на steelware (мисля, че са българи, благодарско за труда им) и вече в Мозилата забелязвам, че на страницирането при блог изглед ми излиза С и линк към основната страница.
Сайтът е направен на 4 категории. Когато влезна примерно на страница 5, в която и да е категория ми показва при посочването на това С в Мозилата пътя към категорията. Всичко е коректно.
Само ме притеснява, че когато съм задал блог изглед на началната страница на сайта и да показва статиите от всички категории, там не е така. Като отидеш на някоя произволна страница и посочиш С - знака за каноникъл в Мозилата и ми показва пътя към категорията към която спада 1-вата статия най-горе.
Уф доста сложно го обясних. Ако на 10-та страница в блог излед първата статия е от категория "Домати", то "каноникъл линкчето" сочи към "правилната категория" "Домати". Обаче на 11-та страница, ако първата статия е от категория "Зеле", то съответно сочи натам.
Ако някой човек изобщо ме разбра какво имам предвид, нека сподели това би ли било проблем изобщо. След поставяне на каноникъл плъгин в J1.5 и J2.5, нямам такива забелязванки.