Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини:

Автор Тема: ДДС не се визуализира в количката - VM + Ropustel OPC  (Прочетена 2046 пъти)

Неактивен t28

• Задържал се
  • *
  • Публикации: 139
    • IP, VPN, VoIP и ISDN/xDSL комуникационно оборудване
Здравейте,
От няколко дни се блъскам с един ш..ан проблем, на който сам не мога да намеря решение, въпреки че бая поизрових нета.. (явно толкоз ми е и умствения багаж!).  >:(
Joomla 3.3.6;
Virtuemart 3.0.6;
Ropustel OPC 2.0.282;
Всъщност проблемите са два:
- Първи проблем - при покупка, в количката не се визуализира стойността на данъка (ДДС). С клизма успях да изкарам поне надпис "Данъци общо", но до стойността така и не стигнах. (на снимката виж 2). Използвам две различни теми на Ropustel - едната за десктоп версията, другата за мобилната версия на сайта - и при двете е еднакво. За мен липсата на данъка е дразнещо и на всяка цена държа да реша този проблем...
Вероятно ще е полезно за отбелязване, че при деактивиран OPC плъгин, т. е. с "оригиналната" количка на VM проблема го няма - данъка се визуализира...
 - Втори проблем - виж на снимката 1. Ей туй откъде да го махна......  :-\  Това при "мобилната" тема го няма.

Моля, помагайте....  (beer) (beer) (beer)

Неактивен Бого

• Администратор
  • Гуру
  • *
  • Публикации: 2285
Re: ДДС не се визуализира в количката - VM + Ropustel OPC
« Отговор #1 -: 24 Февруари, 2015, 00:11:16 »
0
Здравей,

в магазина задал ли си го?
Joomla, произлиза от думата Jumla (на суахили), която означава `всички заедно`, като потвърждение на open source инициативата!

Неактивен MOn dsoffn

• Разбирач
  • *
  • Публикации: 1070
« Отговор #2 -: 24 Февруари, 2015, 00:27:46 »
0
Това е проблем още от по старите версии или поне при мен беше. Единственото решение е да влезнеш в кода и да добавиш ръчно стойностите. Единия вариант, понеже е ддс да го направиш с формула, която си добавя константата от 20%, другия вариант е да използваш заложената в кода команда, но не знам дали от този рапунцел са извлекли нужната информация от базата данни, затова те съветвам направи формула и всичко ще е наред. Тука говорим за визуално, не си споменал да има друг проблем, да не го включва или нещо подобно. Ако не го включва, а преди го е включвало, значи работата е до настройки.

Неактивен t28

• Задържал се
  • *
« Отговор #3 -: 24 Февруари, 2015, 09:45:15 »
0
Здравейте,
Бого: да, задал съм го и в "оригинакния" вариант на количката, т. е. VM без OPC всичко е о.к.

Доне Бароне - направо ме хвърляш в тъча. Не ми стига чак толкова умствения багаж за вариантите, които предлагаш. Май ще решавам проблема по "сталински", тъй като за мен е важна визуализацията на данъка. Не че толкоз са се разпазарували, но не обичам "кирливи ризи" в двора си..  :)
То, като ще ръчкам из core_то, по добре да си го правя на Марта...  :(
 (coffee)

Неактивен MOn dsoffn

• Разбирач
  • *
« Отговор #4 -: 24 Февруари, 2015, 12:18:29 »
0
Дал си пари за рапунцел все пак ръчни го. Почивните дни мисля че ще имам време и ако ми дадеш достъп може да го направя това което искаш  :)

Щом си работи нормално без рапунцел, ще трябва да се пипне по кода  ;)

Това рапунцел няма ли си съпорт, все пак е платено и се очаква да има, аз преди ползвах едно подобно и имаше чудесен съпорт. Май се казваше one page или нещо от сорта.

ПП -> Знам че не се казва рапунцел, но все пак ме кефи да го наричам така  :P
« Последна редакция: 24 Февруари, 2015, 12:20:02 от Donbaron.bg »

Неактивен Бого

• Администратор
  • Гуру
  • *
  • Публикации: 2285
« Отговор #5 -: 24 Февруари, 2015, 20:52:41 »
0
оопппсссс сега прочетох както трябва! Да, трябва да модифицираш кода, при VM 1.19 беше подобен екшън.
Joomla, произлиза от думата Jumla (на суахили), която означава `всички заедно`, като потвърждение на open source инициативата!

Неактивен t28

• Задържал се
  • *
« Отговор #6 -: 24 Февруари, 2015, 21:04:03 »
0

Това рапунцел няма ли си съпорт, все пак е платено и се очаква да има, аз преди ползвах едно подобно и имаше чудесен съпорт. Май се казваше one page или нещо от сорта.

ПП -> Знам че не се казва рапунцел, но все пак ме кефи да го наричам така  :P

Рапунцела го купихме партийно през форумО преди време и аз нямам регистрация при пичовете...
Баронче, относно предложението ти нЕмам нищо против, стига да ти се занимава, а и да имаш време..  :) "Чукни" на лични когато си в настроение, да кажеш какво ти трябва....(като достъп и т. н.)

оопппсссс сега прочетох както трябва!....

Абе фанах та веднага, че не беше в час, ама айде - наш човек си...  ;)  jd

Неактивен MOn dsoffn

• Разбирач
  • *
« Отговор #7 -: 24 Февруари, 2015, 22:04:35 »
+1
Пиши ти на лично. Ще ми трябва достъп до контрол панела, за да мога да сваля файловете и да кача преработените. Опиши точно къде и какво трябва да стане. Както казах през почивните дни ще имам време и го направя и ще ти отговоря на личен, когато съм го направил. Не се притеснявай няма да злоупотребя с достъпа  ;)

Най - много да настроя рапунчела да чекира към донбарон, ама голяма работа  ::)

Освен достъп до контрол панела, ще ми трябва и домейна.
« Последна редакция: 24 Февруари, 2015, 22:08:05 от Donbaron.bg »

Неактивен t28

• Задържал се
  • *
« Отговор #8 -: 28 Февруари, 2015, 19:21:26 »
0
Решено - с помощта на Барончето, за което получи от мен едно пръстче (такова  (up);)
Ще има и много  (beer) (beer) (beer) (beer) (beer)