Ако количествата труд по ъпдейта са големи, е икономически по-ефективно да оставиш стария сайт да си работи и да си направиш още един, нов сайт. Така ще имаш за същото количество труд (пари) два сайта които винаги ще изкарват повече пари от само единия.
Тоест, в единия случай влагаш два дена труд и имаш само ъпдейт на сайта ти. В другия случай влагаш пак толкова труд, но вече имаш два сайта и потенциал за повече поръчки. Естествено новия сайт няма да потръгне веднага, но печалбите ти задължително ще се увеличат с повече сайтове, няма да намалеят (новия сайт не пречи на стария стига да не вземеш всички текстове и продукти и ги копираш на 100%).
Икономическото правило е просто: Ако труда и разноските по ъпдейта са високи и съпоставими с изработката на нов такъв сайт, НЕ ъпдейтвайте! Оставете сайта да си работи така докато може. И просто си направете още един сайт. Така ще имате нов източник на приходи и поръчки. Дори стария сайт да спре да работи в известен момент, през времето в което той не работи, вие продължавате да продавате с новия сайт.
Виж ако не може стария сайт да работи, ако е хакнат или ако е въпрос на престиж и е в домейн който е супер сериозно развит, ще ви се наложи да ъпдейтнете.
Това за което говоря е правено стотици пъти от мен. Не, не говоря за това че имам много сайтове. Всеки път когато имаме клиент с подобен казус нещата му се предлагат по този начин и няма човек от тях с който да сме го направили и след това да не ме е обсипал с благодарности.