Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини:

Автор Тема: Цени домейни  (Прочетена 12069 пъти)

Неактивен ItsoWD1

• Чаткащ
  • *
  • Публикации: 252
Цени домейни
« -: 04 Февруари, 2015, 02:08:07 »
Здравейте колеги,
не знам дали поствам в правилният раздел, но ще съм благодарен ако някой премести темата в правилната ако не е :)

Та на въпроса... домейните доста поскъпнаха "тези дни"... какво мислите по този въпрос?
Мисълта ми е, че цените за .com в момента са следните:

суперхостинг - 23.75 лв.
хост бг - 22.60 лв.
топ хост - 22.60
ицн - 23.40

а примерно namesilo.com държи цена от $8.99, която е с PRIVACY & PROTECTION ....

има и други сайтове като godaddy и т.н. които държат доста по-добри цени от бг-тата... заслужава ли си да се "местиме" там :)

ползвам 101domains само за 1 .ru сайт и нямам никакъв опит с чуждестранните фирми и всяко мнение би било ценно за мен  (beer)

Благодаря

guest740

• Гост
Re: Цени домейни
« Отговор #1 -: 04 Февруари, 2015, 13:08:22 »
Аз лично не ползвам БГ регистри от няколко години. Трансферирах си всичките домейни един по един в https://www.onlydomains.com/ и съм много доволен. Цените са нормални 8.99$ за .com примерно..

Иначе този регистър регистрира всякакви имена, всички възможни. Мисля, че са под бранд на Marcaria.com, така че са проверени и сигурни.

Неактивен MOn dsoffn

• Разбирач
  • *
  • Публикации: 1070
« Отговор #2 -: 04 Февруари, 2015, 15:10:03 »
Стига сме изкарвали бизнеса извън България  :) Аз съм за да се ползват българските качествени доставчици и колкото се може по - малко пари да излизат от държавата.

Неактивен Bo0by

• Разбирач
  • *
  • Публикации: 526
« Отговор #3 -: 04 Февруари, 2015, 15:36:37 »
Стига сме изкарвали бизнеса извън България  :) Аз съм за да се ползват българските качествени доставчици и колкото се може по - малко пари да излизат от държавата.

И аз съм на това мнение и напълно те подкрепям, все още използвам български хостинг доставчици и услуги за моите лични сайтове, но ако има по - големи предимства и възможности при другите не е изключено да прехвърлям и аз...
Попринцип като хостинг съм си набелязал да разуча SiteGround, но там и цените им са значително по - високи....

Неактивен MOn dsoffn

• Разбирач
  • *
« Отговор #4 -: 04 Февруари, 2015, 17:19:46 »
Чужбинските хостинги в повечето случай излизат по скъпо, най - малкото защото там интернета е по - скъп, заплатите по - големи, данъците по - големи и т.н.

Неактивен ItsoWD1

• Чаткащ
  • *
  • Публикации: 252
« Отговор #5 -: 04 Февруари, 2015, 19:41:17 »

Твърдо съм съгласен с теб и винаги ми е било целта това. За хостинг услуги не съм мислил тъй като съм прекалено доволен от услугите на СХ и едва ли ще ги сменя някога.

Но за домейните се замислям много... първо, че в неймсило(примерно) предлагат  PRIVACY & PROTECTION и второ, че са с близо 7лв по евтини... имайки предвид, че имам над 80 домейна... си става една не малка сума :) и преди бяха по евтини, но с около 3 лева иии по 1 или друга причина го преглъщах...

Благодаря на всеки изразил мнение и на тези, които надявам се ще го направят  (beer)

Неактивен Михаил Михов

• Администратор
  • Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 3909
  • @Mihail
    • MyWeb1
« Отговор #6 -: 04 Февруари, 2015, 23:01:21 »
Винаги com-a е бил 19.99  8) // ns1
myweb1.eu // Български платежни методи за HikaShop

Неактивен Бого

• Администратор
  • Гуру
  • *
  • Публикации: 2285
« Отговор #7 -: 05 Февруари, 2015, 01:12:38 »
Та на въпроса... домейните доста поскъпнаха "тези дни"... какво мислите по този въпрос?
Мисълта ми е, че цените за .com в момента са следните:

Мдам, още от 1 януари поради високия курс на долара, но не се знае до кога ще бъде висок. ;)
« Последна редакция: 05 Февруари, 2015, 01:17:32 от Бого »
Joomla, произлиза от думата Jumla (на суахили), която означава `всички заедно`, като потвърждение на open source инициативата!

Неактивен Уеб дизайн Seo

• Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 2817
  • 3D Web Design - разработка на добавки за Joomla
    • 3DWebDesign
« Отговор #8 -: 05 Февруари, 2015, 15:13:17 »

Сигурно говориш само за хостинга, не за домейните.  Този бизнес по принцип си е извън България, само парите за .BG домейните остават в България. Тоест, когато си купиш някакъв домейн парите винаги отиват в чужбина - само тези които те товари БГ доставчика остават в БГ.

Аз работя с всички БГ доставчици, познавам се с почти всички, но това не е причина да ги купувам от тях. Изнесъл съм си всички домейни при Динадот.

GoDaddy??? Не си и помисляйте освен ако не искате да изгорите. Прочетете това: https://www.facebook.com/groups/domeini/permalink/342174419323672/

и това: godaddy-са-измамници-взеха-ми-всичко.

Цените на Динадот са тук: https://www.dynadot.com/company/prices.html Като колкото повече купуваш, толкова по-ниски стават, давам пример че аз съм на super bulk план на цени  info - $4.75 eu - $8.75 , com & net - $8.25. Това е без допълнително плащане и без купони, тоест, ако намериш купон, плащаш още по-малко.

Като тук съм публикувал доста купони за Динадот: http://3dwebdesign.org/forum/dynadot-coupons-t2183 и винаги има един който работи - това е мой афф. линк като ако купите нещо през него получавате бонус 5 долара, на горния линк пише как работи:
http://www.dynadot.com/?s8X716P7f7q8MUq
Може да се ползва многократно линка, само трябва да се клика всеки път на него преди покупката. Надявам се да са ви полезни нещата, ползвайте със здраве. А може и спокойно да ми пратите и ваши афф линкове за Динадот ако имате (всеки получава такъв с регистрацията) за да спечелите и вие - аз плащам за домейни поне по 100-200 долара на месец. А с клика върху афф. линка по 5 долара получават и двамата - и този който е купил нещо, и този на който е линка.

Наздраве  jd
« Последна редакция: 05 Февруари, 2015, 15:52:49 от Уеб дизайн Seo »
Практически Joomla курс и обучения. Записване на 0898615736

Неактивен MOn dsoffn

• Разбирач
  • *
« Отговор #9 -: 05 Февруари, 2015, 15:44:45 »
@Еди
Аз визирах хостинг услугите, а не домейните. Понеже по същото време имаше тема в която се споменаваше за външен хостинг и във връзка с нея съм го казал иначе домейните нямат нищо общо с България освен както спомена .BG, и в този ред на мисли е редно да споделя, че ползвам само домейни .bg . Но въпреки всичко съм привърженик на идеята, че ако ползваш бг хостинг е хубаво и домейна да ти е там, но изхождам от позицията на потребител с един сайт, не от позицията на "хакер" поел поддръжката на стотици сайтове.

Неактивен Уеб дизайн Seo

• Мега Гуру
  • *
    • 3DWebDesign
« Отговор #10 -: 05 Февруари, 2015, 15:53:36 »
Ясно, едитнах си горното мнение. Сори ама всички други в темата говорим за домейни, не за хостинг, прочети внимателно :)

Неактивен MOn dsoffn

• Разбирач
  • *
« Отговор #11 -: 05 Февруари, 2015, 16:14:25 »
@Еди
Нямаше нужда да я едитваш, грешката е изцяло в мен, пък и от поста ми не става напълно ясно какво съм имал предвид.

Относно нещата които казваш за годади: За тези още преди 5 години ми направи впечатление, че масово хората изказват недоволство от тях, но въпреки всичко и благодарение на рекламата има доста хора който попадат в капан. Чел съм не един случай в който при направена заявка за използване на услуга, която влиза в договора искат допълнително комисионни. Примерно за архивиране на мейли, за възстановяване на сайта от стар бекъп (shut) (shut) Общо взето тия са чужбинската версия на топхост  :D :D

Неактивен Fori

• Загряващ
  • *
  • Публикации: 192
« Отговор #12 -: 06 Февруари, 2015, 01:39:04 »
последно - неймсило или дайна дот?  ..за човек, който няма 50 домейна :)
..че Дедото взе доста да ме нерви вече

Неактивен Bendjamini

• Гуру
  • *
  • Публикации: 1537
« Отговор #13 -: 06 Февруари, 2015, 03:13:36 »
Аз ли нещо не схващам или.. godaddy?

До Декември 2014 бяха по 1.49евро и си напазарувах. Средно за 2 години ги накупувах за мисля 7$
В момента са по 0.99$ и 0.99 евро. За две години излиза на 9,76 евро. За лично мое ползване съм ги взел за по 5 години. Имам и такива за по 10.

За 10 години 77,40 евро или 151,40 лв
При суперхостинг за 10 години - 237,50 лв
Разлика 86,10 лв.

А относно хостинга. Бъди ти сам хостинг компания в компанията, ако с това се занимаваш и продавай хостинг на другите. Ако ти се вижда скъпо само за теб и за един сайт, то веднага ще ти кажа къде са най-евтините хостинги.

При интернет доставчиците. Отиваш и питаш на място. Повечето предлагат такава услуга макар да не е опомената. Цени от 2 до 3лв на месец. Да няма да ти предложат хипер големите неща като при суперхостинг, от които ползваш едва 10% (с повечето им клиенти е така), но ще имаш всичко нужно. И те правят бекъпи. Да не обновяват всичко на време и риска от хак го има, но и при суперхостинг го има просто те ще реагират по-бързо, но статистически погледнато няма от какво да се плашиш.

Ако сайта ти изисква повече ресурси заради по-голям трафик, то би следвало да ти носи доходи и хостинга да не ти е проблем.

Иначе аз бих избрал хостинг, който ще ми се подпише, че не влиза в папката ми и при нарушение и кражба на каквото и да било /интелектуална и т.н. собств. ще има парично наказание в голям размер.  Да ще трябва и лог система да има за да следиш, а под линукс трудно ще манипулират.
Но това е ако съм голям на пазара и държа информацията да речем за клиенти и т.н. в моите бази да е защитена...и като се замисля..направо си правя дата център :D

Неактивен Уеб дизайн Seo

• Мега Гуру
  • *
    • 3DWebDesign
« Отговор #14 -: 06 Февруари, 2015, 08:54:28 »
последно - неймсило или дайна дот?  ..за човек, който няма 50 домейна :)
Избора е твой. Има и други добри, не са само тези. Няма най-добър за всичко. Някои tld са много по-изгодни другаде, при малки, неизвестни доставчици. И то разликите в цените са обикновено огромни - до 50%. Така че ако имаш много домейни, със сигурност ще ти трябват много акаунти на различни места.