Аз ли нещо не схващам или.. godaddy?
До Декември 2014 бяха по 1.49евро и си напазарувах. Средно за 2 години ги накупувах за мисля 7$
В момента са по 0.99$ и 0.99 евро. За две години излиза на 9,76 евро. За лично мое ползване съм ги взел за по 5 години. Имам и такива за по 10.
За 10 години 77,40 евро или 151,40 лв
При суперхостинг за 10 години - 237,50 лв
Разлика 86,10 лв.
А относно хостинга. Бъди ти сам хостинг компания в компанията, ако с това се занимаваш и продавай хостинг на другите. Ако ти се вижда скъпо само за теб и за един сайт, то веднага ще ти кажа къде са най-евтините хостинги.
При интернет доставчиците. Отиваш и питаш на място. Повечето предлагат такава услуга макар да не е опомената. Цени от 2 до 3лв на месец. Да няма да ти предложат хипер големите неща като при суперхостинг, от които ползваш едва 10% (с повечето им клиенти е така), но ще имаш всичко нужно. И те правят бекъпи. Да не обновяват всичко на време и риска от хак го има, но и при суперхостинг го има просто те ще реагират по-бързо, но статистически погледнато няма от какво да се плашиш.
Ако сайта ти изисква повече ресурси заради по-голям трафик, то би следвало да ти носи доходи и хостинга да не ти е проблем.
Иначе аз бих избрал хостинг, който ще ми се подпише, че не влиза в папката ми и при нарушение и кражба на каквото и да било /интелектуална и т.н. собств. ще има парично наказание в голям размер. Да ще трябва и лог система да има за да следиш, а под линукс трудно ще манипулират.
Но това е ако съм голям на пазара и държа информацията да речем за клиенти и т.н. в моите бази да е защитена...и като се замисля..направо си правя дата център