Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини:

Автор Тема: Много поддомейни и една Джумла  (Прочетена 15248 пъти)

Неактивен Bendjamini

• Гуру
  • *
  • Публикации: 1537
Много поддомейни и една Джумла
« -: 20 Ноември, 2014, 09:35:36 »
0
Идеята:
Около 350 поддомейна с една Джумла.

Пример:(на прима виста е примера, не е по идеята) Имате хотел с 350 стай и правите поддомейн за всяка една стая, където клиентите гласуват с + или - относно обслужване и в баш домейна има статистика за броя + и -. Общо взето в домейна да има извлечена статистика от базите за определени неща.

Предложения ?

Неактивен Стефан Иливанов

• Чаткащ
  • *
  • Публикации: 412
  • (Бай Мангал)
    • CMS България
Re: Много поддомейни и една Джумла
« Отговор #1 -: 20 Ноември, 2014, 10:29:01 »
0
http://extensions.joomla.org/extensions/core-enhancements/multiple-sites/14863

Загуба на време и енергия, ма щом ги имаш излишък МайтиСайтс шъ свърши работата :)
PLG_AUTH_COOKIE_ERROR_LOG_INVALIDATED_COOKIES="Идентификационните токъни бяха инвалидирани за потребител %u, защото не е намерен съответстващ запис "
CMS България - Преводи, разширения и шаблони за Joomla

Неактивен Bendjamini

• Гуру
  • *
« Отговор #2 -: 20 Ноември, 2014, 14:25:30 »
0
И аз се рових, точно това не съм го мяркал. Добре. Ами другия вариант е да не използвам Джумла.

Иначе имах други въпроси, но на някои открих "отговори" тук - http://moz.com/blog/solving-the-subdomain-equation-predicting-traffic-and-value-when-merging-subdomains

Неактивен Стефан Иливанов

• Чаткащ
  • *
  • Публикации: 412
  • (Бай Мангал)
    • CMS България
« Отговор #3 -: 27 Декември, 2014, 20:53:09 »
0
Безмислено е според мен да има под-домейн базиран на продукт, ако продукта се ъпгрейдне към по-нова версия с ново име и/или дори една буква/цифра в името, и да се Spawn-ва нов под-домейн... за чий кур, като стария продукт не се продава, произвежда вече ?

По-добър вариянт е за суб-пейдж за всеки продукт, ака domain.ltd/products/product-version-release1, 2 and so on....
PLG_AUTH_COOKIE_ERROR_LOG_INVALIDATED_COOKIES="Идентификационните токъни бяха инвалидирани за потребител %u, защото не е намерен съответстващ запис "
CMS България - Преводи, разширения и шаблони за Joomla

Неактивен Bendjamini

• Гуру
  • *
« Отговор #4 -: 28 Декември, 2014, 23:27:57 »
0
Ами не съм опоменал, че субдомейна ще е свързан с име на продукт. Най-малко примера ми е за стаи, но дори това за което ми трябва е нещо което не си сменя името :)

Една от причините за субдомейните е следната - статистика.

Друг пример - 7 контитента 7 събдомейна

www.africa.earth.com
www.asia.earth.com
www.europe.earth.com
и т.н,

Ако в earth.com следя статистиката и тя разделя влизанията по местоположение на посетителя това е добре, но аз искам и друго - интереса на хората от африка дали расте към поддомейна на африка и  също ще наблюдавам от другите поддомейни хората от африка къде влизат в останалите 7, защо кога и как. - да тук и аз мога да си кажа, че мога да ползвам само earth.com и да си извличам и разделям статистиката, но представянето на важна информация видимо би било по добре, ако ...пример в 7-те контитента има топ новини и куп друга информация - тези топ новини и 7-те ако ги сложа на earth.com ще заемат мястото на друг поток важни новини, дори да са на отделни линкове и директории се гибят едни 2 3 клика (1 2 секунди) в лутане и отделно самите поддомейни биха имали възможност за реклама, като цената се определя от активността, защото тогава тя ще бъде контретизирана и централизирана, докато ако рекламирам царевица на earth.com, а не го правя в 6 от 7-те контитента, то ще предоставям нереална статистика, на клиенти от Антрактида, че имам трафик, който за тях няма да е пазарна ниша и няма да е директен клиенто-поток.

И реално самите поддомейни могат да бъдат продавани и отдавани под наем след време.

Та не ми е случайно заглавието на темата :)

Обаче в последно време работя с други платформи и скриптове и Джумла лично за мен някак си остава една идея назад от към гъвкавост.

Неактивен Fori

• Загряващ
  • *
  • Публикации: 192
« Отговор #5 -: 29 Декември, 2014, 22:33:42 »
0
интересен топик
..само на прима виста - не може ли да се провери с Гуугъл Аналитикс това?
..което води до следващия въпрос, който ми е много интересен - има ли модул или компонент за Джумла, който да вади контекстно ориентирана информация, в зависимост от къде е юзера (чрез Geo IP), като му се предоставя възможност да види и останалото нфо, но това, което е за страната му, да е най-отгоре

Неактивен Уеб дизайн Seo

• Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 2817
  • 3D Web Design - разработка на добавки за Joomla
    • 3DWebDesign
« Отговор #6 -: 30 Декември, 2014, 09:58:10 »
0
Отделен домейн или субдомейн = по-добро класиране в Google и по-лесно SEO/линк билдинг. Google смята всеки под-домейн за отделен сайт.
Практически Joomla курс и обучения. Записване на 0898615736

Неактивен Bendjamini

• Гуру
  • *
« Отговор #7 -: 04 Януари, 2015, 20:37:18 »
0
Цитат
И реално самите поддомейни могат да бъдат продавани и отдавани под наем след време.

Това е определящо и важно. Anyway - вече 4-ти сайт на wordpress бутам

Плюсове: по-бързо, по-гъвкаво, по-добри готови визии.
Минуси: те са изцяло за мен - супер некадърното админско меню не се е променило с годините. Особено когато съм логнат през админ станицата, ме логва и в самия сайт и за да тествам различни неща и да видя визията пускам втори браузър за да го видя не като админ.

Вече и двата cms-а започват да не ми харесват. Замислих се. Освен визията която с html 5 мога да си я докарам супер другото основно важно за мен е database. И в днешно време за да се развиеш от домашен дизайнер е да наемеш екип и да започнете да пишете всичко според нуждите на клиента. Лошото, е че за да започнат се занимават с джумли и уорд пресчета.

До колкото знам или съм си въобразил Еди има фирма занимаваща се със дизайн и СЕО - което е хубаво.

Само, че лятото бях в Малта, където някак си лека полека се превръща в силиконовата долина на Европа заради ниските такси и данъци и разговарях с шеф на голяма IT компания. Реално работят с клиенти на който предоставят един вид уникални(до колкото може да се нарече) продукти писани на php/java/mysql/c++ и т.н. в зависимост от спецификата наклиента....дали има завод за коснерви и сика софт за машини или пък сайт свързан с производство или търговия и т.н. от това да пишеш специален софт за блутут слушалката на цял офис да работи според изискване на клиента и т.н. ... измишльотини бол.

С две думи искам да кажа, че започвам да затъпявам с тези cms-и и търся нови неща(аз не съм и спирал, но прекалено много време им отдадох). Силно се надявам хора като Еди и други с фирми(дано не греша) дa разширяват попрището си. При мен се случиха редица лоши фактори и реално не ми се и занимава с това на този етап.

Иначе по темата пак - чист html и малко джава ще ми свършат същата работа, дори по малко главоболия макар и не толкова автоматично да е всичко както при cms-ите, но то според зависи как си го направиш.

Неактивен Уеб дизайн Seo

• Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 2817
  • 3D Web Design - разработка на добавки за Joomla
    • 3DWebDesign
« Отговор #8 -: 05 Януари, 2015, 09:34:25 »
0
Цитат
Особено когато съм логнат през админ станицата, ме логва и в самия сайт и за да тествам различни неща и да видя визията пускам втори браузър за да го видя не като админ.

Това можеш да го променяш - има си настройка в админа за целта.
Практически Joomla курс и обучения. Записване на 0898615736