Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини:

Автор Тема: Джумла 5 и хостинг от ION0S  (Прочетена 1992 пъти)

Неактивен Kill-op

• Загряващ
  • *
  • Публикации: 196
  • Текста е личен!
    • www.google.bg - Да изберем българското!
Джумла 5 и хостинг от ION0S
« -: 05 Август, 2025, 23:11:58 »
0
Здравейте,имам хостинг на Йонос и се опитвам да сложа Джумла 5, но след качването на пакета ми излиза:

Pre-Installation Check
Insufficient permission to create configuration.php.
You can still continue the installation if you repair the permissions.

Като при зареждане на домейна отваря: домейн.ком/installation/index.php?view=preinstall

Странното е, че съм качил последния пакет на петицата, а на излезналата страница най-отгоре изписва: Joomla Installer
Joomla! 4.2.0
което ме хвърля в осма глуха.
Писах на съпорта им, но човека отсреща твърди, че всичко било ОК и проблема бил при мен?!

Някаква идея как да се оправи проблема, че "клиента" си чака сайта?
Подпис....

Неактивен Пламен

• Преводач
  • Чаткащ
  • *
  • Публикации: 293
  • (plp)
Re: Джумла 5 и хостинг от ION0S
« Отговор #1 -: 24 Август, 2025, 09:22:15 »
0
Тук няма много желаещи за съпорт. Но все пак да попитам - тази 5-ца оригинална английска ли е или с български превод?

Неактивен Бого

• Администратор
  • Гуру
  • *
  • Публикации: 2285
« Отговор #2 -: 25 Август, 2025, 22:58:54 »
0
Здравейте,

има ли още проблем?
Joomla, произлиза от думата Jumla (на суахили), която означава `всички заедно`, като потвърждение на open source инициативата!

Неактивен Kill-op

• Загряващ
  • *
  • Текста е личен!
« Отговор #3 -: 03 Октомври, 2025, 19:41:14 »
0
Здравейте,

има ли още проблем?

Проблемът го има, но го отстраних като инсталирам автоинсталацията им на Джумла 4 и след това ъпдейтна до последната 5ца, като за момента не виждам да има проблеми със сайта. Не ми е ясно и защо на автоинстала им е 4ка при положение че вече излиза от употреба но....

Като цяло не бих ги препоръчал като хостинг, съпорта им не е много читав 100 пъти ми казаха че нямало проблем, но като ги помоля да тестват те, като инсталират 5ца, защото както и да опитвах не ставаше ми отговаряха, че това не е тяхна работа..  :) :)
Подпис....

Неактивен Kill-op

• Загряващ
  • *
  • Текста е личен!
« Отговор #4 -: 03 Октомври, 2025, 19:44:13 »
0
Тук няма много желаещи за съпорт. Но все пак да попитам - тази 5-ца оригинална английска ли е или с български превод?

5цата е свалих директно от сайта на Джумла, няма вграден превод, а след инсталация го дърпам. Но над 20 работни часа се мъчих да я инстална  и след Н на брой отказа на съпортта им накрая от автинстала сложих 4ка и я ъпдейтнах до последната 5ца.

Иначе, пробвах не само е последната 5ца, а и няколко по-стари версии вкл. 5.0 но ... (down)
Подпис....

Неактивен Станислав Панайотов

• За малко е тук
  • *
  • Публикации: 43
    • Imam.bg
« Отговор #5 -: 29 Декември, 2025, 10:42:24 »
0
Ъпдейтвай до 6.

Неактивен Пламен

• Преводач
  • Чаткащ
  • *
  • Публикации: 293
  • (plp)
« Отговор #6 -: 29 Декември, 2025, 22:21:21 »
0
Виж коя версия на PHP има този хостинг.

Неактивен Бого

• Администратор
  • Гуру
  • *
  • Публикации: 2285
« Отговор #7 -: 04 Януари, 2026, 22:10:54 »
0
Първо – „Insufficient permission to create configuration.php“ При IONOS често root директорията няма права за писане.
Папки с права 755, файлове 644 или създай ръчно празен configuration.php с права 644 в root-а показва Joomla 4.2.0 вместо 5
Това значи, че има остатъци от стара инсталация. Изтрий всичко от public_html / www  Качи наново чистия пакет на Joomla 5
Изчисти кеша или отвори в инкогнито Ако пак отваря директно /installation/, значи има стар configuration.php или папка installation.
Накратко: чиста директория и правилни права - проблемът изчезва, клиентът спира да чака.
Joomla, произлиза от думата Jumla (на суахили), която означава `всички заедно`, като потвърждение на open source инициативата!