Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини:

Автор Тема: Копиране от променлива само и единствено e-mail-a...  (Прочетена 2532 пъти)

Неактивен emstane

  • Загряващ
  • *
  • Публикации: 204
  • Репутация: 0
Здравейте,

Дано въпроса ми да е на точната тема/място.
Не искам мейла ми да е някъде в статията. Добре е да е в някой файл CSS, JS, от който да се зарежда в буфера на OS-a.
С 2 вида код натисках бутон и ми копираше в системният буфер e-mail-a.
Кода работеше, но след мейла имаше още доста неща, които не разбирам защо Джумлата си бе добавила.
Идеята е: След като човек натисне бутона, да се копира мейла ми, и той някъде с paste да си го сложи към нещо си.
Разбира се, може и с някакъв екстеншън на готово да се праща мейл, но ми се ще по-прибрано да се случват нещата :)

Някой сеща ли се, как да стане номера  (relax) (coffee)
Благодаря предварително  8)

Неактивен Уеб дизайн Seo

  • Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 2805
  • 3D Web Design - разработка на добавки за Joomla
  • Репутация: +47
    • 3DWebDesign
Генерирай някакви имена от тук (по принцип е генератор на домейн имена): https://ageddomains.top/generator.php , след това кликни на Click to copy бутона и ще видиш как съм го направил да работи. Скрипта се вижда в кода, копирай и ползвай където искаш.
Практически Joomla курс и обучения. Записване на 0898615736 или тук: Джумла курсове и обучение | Joomla extensions от 3D Web Design

Неактивен Михаил Михов

  • Администратор
  • Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 3883
  • @Mihail
  • Репутация: +75
    • MyWeb1
Кода работеше, но след мейла имаше още доста неща, които не разбирам защо Джумлата си бе добавила.

Това е защита от копиране, ако не искаш ботовете да ти го разнасят...
Можеш да го спреш, като изключиш плъгина 'Статии - Скриване на е-мейл'
myweb1.eu // Български платежни методи за HikaShop


Неактивен emstane

  • Загряващ
  • *
  • Публикации: 204
  • Репутация: 0
....след това кликни на Click to copy бутона и ще видиш как съм го направил да работи. Скрипта се вижда в кода...
Това само от отварящ таг button до затварящ ли е, или има и още?

Неактивен emstane

  • Загряващ
  • *
  • Публикации: 204
  • Репутация: 0
Можеш да го спреш, като изключиш плъгина 'Статии - Скриване на е-мейл'
Това не е ли за оная иконка: e-mail,
която там нещо си препращаше на мейл?
Ако е така, не ми е идеята всяка статия да има тая иконка....
Може и да бъркам, но вече мина 24:00 часа  8)
Утре мисля да разцъкам  (coffee) (relax)

Неактивен Уеб дизайн Seo

  • Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 2805
  • 3D Web Design - разработка на добавки за Joomla
  • Репутация: +47
    • 3DWebDesign
Това само от отварящ таг button до затварящ ли е, или има и още?

<script>
function CopyToClipboard(containerid) {
if (document.selection) {
    var range = document.body.createTextRange();
    range.moveToElementText(document.getElementById(containerid));
    range.select().createTextRange();
    document.execCommand("copy");

} else if (window.getSelection) {
    var range = document.createRange();
     range.selectNode(document.getElementById(containerid));
     window.getSelection().addRange(range);
     document.execCommand("copy");
     alert("text copied")
}}
</script>

<button id="kopirane" onclick="CopyToClipboard('links')">Click to copy</button>

Като копира <div id="links"> или друг елемент в кода маркиран с id="links".


« Последна редакция: 18 Март, 2021, 12:08:42 от Уеб дизайн Seo »
Практически Joomla курс и обучения. Записване на 0898615736 или тук: Джумла курсове и обучение | Joomla extensions от 3D Web Design

Неактивен emstane

  • Загряващ
  • *
  • Публикации: 204
  • Репутация: 0
Благодаря :)
Утре ще умувам как да зареждам id-to, но да е в друг файл.
Защото, ако е в сатията, упражнението няма много смисъл.
Иначе работи  8)  (relax) (coffee)

Неактивен Уеб дизайн Seo

  • Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 2805
  • 3D Web Design - разработка на добавки за Joomla
  • Репутация: +47
    • 3DWebDesign
Еми ти можеш предварително в шаблона на сайта да си направиш елемент който да ти показва едно ново ид с това което искаш вътре и готово - показва се във всички статии. Др. вариант е до ползваш някой плъгин за шорткодове и с шорткода да активираш показването на новия елемент само в определени статии.
Практически Joomla курс и обучения. Записване на 0898615736 или тук: Джумла курсове и обучение | Joomla extensions от 3D Web Design

Неактивен emstane

  • Загряващ
  • *
  • Публикации: 204
  • Репутация: 0
Еми ти можеш предварително в шаблона на сайта да си направиш елемент който да ти показва едно ново ид с това което искаш вътре и готово - показва се във всички статии.
Благодаря :)
Това в кой файл е най-удачно да го набутам?

Неактивен Уеб дизайн Seo

  • Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 2805
  • 3D Web Design - разработка на добавки за Joomla
  • Репутация: +47
    • 3DWebDesign
Във файла на темплейта отговарящ за показването на статиите - TEMPLATE_NAME/html/com_content/article/default.php
Практически Joomla курс и обучения. Записване на 0898615736 или тук: Джумла курсове и обучение | Joomla extensions от 3D Web Design

Неактивен emstane

  • Загряващ
  • *
  • Публикации: 204
  • Репутация: 0
... да си направиш елемент който да ти показва едно ново ид с това което искаш вътре и готово....
Това: TEMPLATE_NAME/html/com_content/article/default.php
го намерих.
Понеже не отбирам на PHP, слагам в default.php кода от <script> до </script> или как?
"елемент който да ти показва едно ново ид" - нямам понятие как да го изиграя.
 (relax) (coffee)

Неактивен Уеб дизайн Seo

  • Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 2805
  • 3D Web Design - разработка на добавки за Joomla
  • Репутация: +47
    • 3DWebDesign
1. Трябва да разбираш от PHP.
2. Намираш провилното място и слагаш там кода, да.

Постни си тук кода на файла, ще ти кажа къде да го сложиш.
Практически Joomla курс и обучения. Записване на 0898615736 или тук: Джумла курсове и обучение | Joomla extensions от 3D Web Design

Неактивен emstane

  • Загряващ
  • *
  • Публикации: 204
  • Репутация: 0
Прикачам файла.
Но как от стрипта да направя някакво ID ми е тъмна Индия  (relax) (relax)

Неактивен Уеб дизайн Seo

  • Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 2805
  • 3D Web Design - разработка на добавки за Joomla
  • Репутация: +47
    • 3DWebDesign
+1
Не правиш никакво id, просто каквото id сложиш в <div id="id-то ти">, това трябва да е и в onclick="CopyToClipboard('id-то ти')". Можеш да сложиш кода примерно преди <p class="readmore"> тагът. И преди линка "прочети още" във всяка статия ще ти се появи имейл и бутон за копиране и ще се копира по този начин. Виж скрийншота. Ако нямаш readmore tag в статиите, можеш да го сложиш кода и малко-по-надолу, точно преди // TAGS - втори скрийншот.
Практически Joomla курс и обучения. Записване на 0898615736 или тук: Джумла курсове и обучение | Joomla extensions от 3D Web Design

Неактивен emstane

  • Загряващ
  • *
  • Публикации: 204
  • Репутация: 0
Super! Много благодаря.   (beer) (beer)
Остана ми един тънък момент.
Идеята ми беше, да имам само 1 бутон в 1 статия, т.е. раздел: Контакти

Това, до колкото разбирам ми прави бутон във всяка статия...
Кода от отварящ таг button до затварящ button да е само в единствената статия - ще проработи ли така?
Без <button ....>....</button> да е в .php файла. Или тия <div> ... </div> ще бъркат пейзажа навсякъде?
(relax) (coffee)
« Последна редакция: 23 Март, 2021, 19:45:05 от emstane »