Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини:

Автор Тема: Проблем с search модула на VIRTUEMART  (Прочетена 2939 пъти)

Тази тема съдържа пост, който е маркиран като Най-добър отговор. Натиснете тук, ако желаете да го видите.

Неактивен AngelinStoev

  • Загряващ
  • *
  • Публикации: 245
  • Репутация: 0
    • bg-maistor
Проблем с search модула на VIRTUEMART
« -: 23 Април, 2017, 15:11:59 »
0
Здравейте колеги,

имам проблем който не мога да реша и Ви пиша за помощ. В магазина ми когато си на начална страница и тръгнеш да търсиш производител който има над 100+ продукта ти ги вади всичките /на 10-20 страници/, но когато си в дадена категория в магазина и искаш да търсиш отново същия производител ти дава само една страница от 21 продукта и като дадеш втора страница ти дава че няма повече намерени, но ако си в категория в която има продукти от този производител ти ги вади само тях 10-20 или повече продукта /2-3 страници/, но не всички на самият производител!

Искам без значение в коя категория или където и да си в магазина, когато тръгнеш да търсиш даден производител който има повече продукти да ти ги дава всичките.

Има най-вероятно в кода ограничение да търси само в дадената категория и ако някои се е занимавал с кода как да го махна, за да може винаги да вади всичко!

сайта е: bg-maistor.com
може да пробвате с производител Grohe, който има над 400+ продукта

Благодаря предварително!

Ще чакам Вашата помощ :)
newbielink:http://www.bg-maistor.com [nonactive]

Joomla! България

Проблем с search модула на VIRTUEMART
« -: 23 Април, 2017, 15:11:59 »

Неактивен mao

  • Разбирач
  • *
  • Публикации: 1004
  • Мразя пишман разбирачи
  • Репутация: +4
Re: Проблем с search модула на VIRTUEMART
« Отговор #1 -: 23 Април, 2017, 20:16:57 »
0
Тъкмо се засилих да ти отговоря, но в момента, в който сайта ти блокира десен бутон на мишката всичко приключи.
Съжалявам.

Неактивен AngelinStoev

  • Загряващ
  • *
  • Публикации: 245
  • Репутация: 0
    • bg-maistor
Re: Проблем с search модула на VIRTUEMART
« Отговор #2 -: 24 Април, 2017, 09:16:19 »
0
Здравей mao,

за съжаление хората не обичат да си правят сами снимките или поне да ги режат и оразмеряват и бях станал като донор на снимков материал за колеги от браннша и за това го махнах, не че ако иска човек не може и така да си ги свали но поне ги затруднявам и гледам че се поотказват :)

Горе в дясно на сайта може да се логнеш с user: guest и password: guest, направих user с който ще може да ти работи десният бутон!
newbielink:http://www.bg-maistor.com [nonactive]

Неактивен mao

  • Разбирач
  • *
  • Публикации: 1004
  • Мразя пишман разбирачи
  • Репутация: +4
Re: Проблем с search модула на VIRTUEMART
« Отговор #3 -: 24 Април, 2017, 23:05:01 »
0
1) Имаш ли въобще меню към главната страница на компонента?
2) Редактирай си модула

<form action="" и сложи /component/virtuemart/search?virtuemart_pr_id=0 примерно, но така винаги ще търси за всяко в целият компонент, а не по категории.

Неактивен AngelinStoev

  • Загряващ
  • *
  • Публикации: 245
  • Репутация: 0
    • bg-maistor
Re: Проблем с search модула на VIRTUEMART
« Отговор #4 -: 25 Април, 2017, 11:58:07 »
0
Благодаря за отговора, но нещо не ми се получава!  Горе в сайта категориите баня / кухня / водопровод ...... и т.н. са категории към VIRTUEMART но те са вързани към Joomla менюта.

Това е кода на модула mod_virtuemart_search:

<?php // no direct access
defined('_JEXEC') or die('Restricted access'); ?>
<!--BEGIN Search Box -->
<form action="<?php echo JRoute::_('index.php?option=com_virtuemart&view=category&search=true&limitstart=0&virtuemart_pr_id='.$category_id ); ?>" method="get">
<div class="search<?php echo $params->get('moduleclass_sfx'); ?>">
<?php $output = '<input name="keyword" id="mod_virtuemart_search" maxlength="'.$maxlength.'" alt="'.$button_text.'" class="inputbox'.$moduleclass_sfx.'" type="text" size="'.$width.'" value="'.$text.'"  onblur="if(this.value==\'\') this.value=\''.$text.'\';" onfocus="if(this.value==\''.$text.'\') this.value=\'\';" />';
 $image = JURI::base().'components/com_virtuemart/assets/images/vmgeneral/search.png' ;

         if ($button) :
             if ($imagebutton) :
                 $button = '<input style="vertical-align :middle;height:16px;border: 1px solid #CCC;" type="image" value="'.$button_text.'" class="button'.$moduleclass_sfx.'" src="'.$image.'" onclick="this.form.keyword.focus();"/>';
             else :
                 $button = '<input type="submit" value="'.$button_text.'" class="button'.$moduleclass_sfx.'" onclick="this.form.keyword.focus();"/>';
             endif;
      

         switch ($button_pos) :
             case 'top' :
                $button = $button.'<br />';
                $output = $button.$output;
                break;

             case 'bottom' :
                $button = '<br />'.$button;
                $output = $output.$button;
                break;

             case 'right' :
                $output = $output.$button;
                break;

             case 'left' :
             default :
                $output = $button.$output;
                break;
         endswitch;
         endif;
         
         echo $output;
?>
</div>
      <input type="hidden" name="limitstart" value="0" />
      <input type="hidden" name="option" value="com_virtuemart" />
      <input type="hidden" name="view" value="category" />
      <input type="hidden" name="virtuemart_category_id" value="<?php echo $category_id; ?>"/>
<?php if(!empty($set_Itemid)){
   echo '<input type="hidden" name="Itemid" value="'.$set_Itemid.'" />';
} ?>

     </form>

<!-- End Search Box -->

Кое точно да промена, защото като го променя спира да зарежда сайта и дава грешка!

Благодаря предварително.
newbielink:http://www.bg-maistor.com [nonactive]

Неактивен Михаил Михов

  • Администратор
  • Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 3776
  • @Mihail
  • Репутация: +69
    • MyWeb1
Re: Проблем с search модула на VIRTUEMART
« Отговор #5 -: 25 Април, 2017, 12:05:50 »
0
От това което казва мао:
<form action="<?php echo JRoute::_('index.php?option=com_virtuemart&view=category&search=true&limitstart=0&virtuemart_pr_id='.$category_id ); ?>" method="get">
На
<form action="<?php echo JRoute::_('index.php?option=com_virtuemart&view=category&search=true&limitstart=0&virtuemart_pr_id=0'); ?>" method="get">
myweb1.eu // Български платежни методи за HikaShop

Неактивен AngelinStoev

  • Загряващ
  • *
  • Публикации: 245
  • Репутация: 0
    • bg-maistor
Re: Проблем с search модула на VIRTUEMART
« Отговор #6 -: 25 Април, 2017, 13:37:25 »
0
Пак не става!

Ето пример с производител GROHE

newbielink:http://bg-maistor.com/ [nonactive] ако в търсачката напишем GROHE - излизат 519 резултата на 25 страници и ако човек започне да сменя страниците ще ги покаже всичките!

newbielink:http://bg-maistor.com/bania [nonactive] в дадена категория ако напишем GROHE - излизат 519 резултата на 25 страници, но ако дадеш втора страница ти дава ченяма резултати

newbielink:http://bg-maistor.com/bania/smesiteli-za-mivka [nonactive] в категория в която има продукти от марката - пак дава 519 резултата на 25 страници, но след като дадеш 2 страница ти ги обръща и вади само колкото продукта има от марката в категорията!

newbielink:http://www.bg-maistor.com [nonactive]

Неактивен Любо

  • За малко е тук
  • *
  • Публикации: 5
  • Репутация: 0
Re: Проблем с search модула на VIRTUEMART
« Отговор #7 -: 25 Април, 2017, 13:44:45 »
0
Код: newbielink:javascript:void(0); [nonactive]
<input type="hidden" name="virtuemart_category_id" value="<?php echo $category_id?>"/>заменяш с
Код: newbielink:javascript:void(0); [nonactive]
<input type="hidden" name="virtuemart_category_id" value="0"/>
Сайт за newbielink:http://www.baniam.com [nonactive]

Неактивен AngelinStoev

  • Загряващ
  • *
  • Публикации: 245
  • Репутация: 0
    • bg-maistor
Re: Проблем с search модула на VIRTUEMART
« Отговор #8 -: 25 Април, 2017, 14:22:33 »
0
Смених го но и така не става
newbielink:http://www.bg-maistor.com [nonactive]

Отбелязано като най-добър отговор от Mihail - 25 Април, 2017, 21:29:52

Неактивен mao

  • Разбирач
  • *
  • Публикации: 1004
  • Мразя пишман разбирачи
  • Репутация: +4
Re: Проблем с search модула на VIRTUEMART
« Отговор #9 -: 25 Април, 2017, 15:17:27 »
0
Ето ти целият код:

<?php // no direct access
defined('_JEXEC') or die('Restricted access'); ?>

<!--BEGIN Search Box -->
<form action="<?php echo JRoute::_('index.php?option=com_virtuemart&view=category&search=true&limitstart=0&virtuemart_pr_id=0'); ?>" method="get">
<div class="search<?php echo $params->get('moduleclass_sfx'); ?>">
<?php $output '<input name="keyword" id="mod_virtuemart_search" maxlength="'.$maxlength.'" alt="'.$button_text.'" class="inputbox'.$moduleclass_sfx.'" type="text" size="'.$width.'" value="'.$text.'"  onblur="if(this.value==\'\') this.value=\''.$text.'\';" onfocus="if(this.value==\''.$text.'\') this.value=\'\';" />';
 
$image JURI::base().'components/com_virtuemart/assets/images/vmgeneral/search.png' ;

         if (
$button) :
             if (
$imagebutton) :
                 
$button '<input style="vertical-align :middle;height:16px;border: 1px solid #CCC;" type="image" value="'.$button_text.'" class="button'.$moduleclass_sfx.'" src="'.$image.'" onclick="this.form.keyword.focus();"/>';
             else :
                 
$button '<input type="submit" value="'.$button_text.'" class="button'.$moduleclass_sfx.'" onclick="this.form.keyword.focus();"/>';
             endif;
      

         switch (
$button_pos) :
             case 
'top' :
                
$button $button.'<br />';
                
$output $button.$output;
                break;

             case 
'bottom' :
                
$button '<br />'.$button;
                
$output $output.$button;
                break;

             case 
'right' :
                
$output $output.$button;
                break;

             case 
'left' :
             default :
                
$output $button.$output;
                break;
         endswitch;
         endif;
         
         echo 
$output;
?>

</div>
      <input type="hidden" name="limitstart" value="0" />
      <input type="hidden" name="option" value="com_virtuemart" />
      <input type="hidden" name="virtuemart_category_id" value="0"/>
<?php if(!empty($set_Itemid)){
   echo 
'<input type="hidden" name="Itemid" value="'.$set_Itemid.'" />';
?>


     </form>

<!-- End Search Box -->
« Последна редакция: 25 Април, 2017, 15:32:49 от mao »

Неактивен AngelinStoev

  • Загряващ
  • *
  • Публикации: 245
  • Репутация: 0
    • bg-maistor
Re: Проблем с search модула на VIRTUEMART
« Отговор #10 -: 25 Април, 2017, 15:24:49 »
0
Този код сега работи само в категориите където има продукти от производителя, но вече не работи на главанта страница и на категориите където няма продукти на производителя.
newbielink:http://www.bg-maistor.com [nonactive]

Неактивен mao

  • Разбирач
  • *
  • Публикации: 1004
  • Мразя пишман разбирачи
  • Репутация: +4
Re: Проблем с search модула на VIRTUEMART
« Отговор #11 -: 25 Април, 2017, 15:30:26 »
0
Сега ще погледна.

Неактивен Любо

  • За малко е тук
  • *
  • Публикации: 5
  • Репутация: 0
Re: Проблем с search модула на VIRTUEMART
« Отговор #12 -: 25 Април, 2017, 15:32:41 »
0
Нещо май самия паджинейшън не ти е наред, виж дали темплейта е за версията на твоя Virtuemart.
Сайт за newbielink:http://www.baniam.com [nonactive]

Неактивен mao

  • Разбирач
  • *
  • Публикации: 1004
  • Мразя пишман разбирачи
  • Репутация: +4
Re: Проблем с search модула на VIRTUEMART
« Отговор #13 -: 25 Април, 2017, 15:36:46 »
0
Имах пропуск в кода, опитай редактираният отново.

Неактивен AngelinStoev

  • Загряващ
  • *
  • Публикации: 245
  • Репутация: 0
    • bg-maistor
Re: Проблем с search модула на VIRTUEMART
« Отговор #14 -: 25 Април, 2017, 16:52:42 »
0
Копирах и сложих на ново кода, но пак не стана!
newbielink:http://www.bg-maistor.com [nonactive]

Joomla! България

Re: Проблем с search модула на VIRTUEMART
« Отговор #14 -: 25 Април, 2017, 16:52:42 »