Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини:

Автор Тема: Запазване на URL адресите при промяна на менюто  (Прочетена 1666 пъти)

Неактивен dtk

• Разбирач
  • *
  • Публикации: 1377
  • Scuderia Ferrari F1
Здравейте колеги.
Имам следния проблем. Работещ сайт от една година, от който са копирани URL адресите към голяма част от статиите и са поствани във фейсбук страница. Сега обаче се налага да се направят промени по структурата и менюто и така адресите се променят. Съответно публикациите във фейсбук стават невалидни. Използвам К2. Дайте ми съвет как мога да реша този проблем и да запазя URL адресите на създадените до момента статии.
Благодаря предварително. :)
« Последна редакция: 21 Юни, 2016, 09:28:55 от dtk »
٩(●̮̃•)۶

Неактивен Nikitov

• Гуру
  • *
  • Публикации: 1655
  • Ха, НАЗДРАВЕ!!!
Единственото което се сещам за момента е редирект на всички стари линкове към новите. Знам, че ще са адски много, но... 
Аз се борих над месец със един сайт на който от адреси на кирилица трябваше да мина на адреси на латиница. Гимнастиката я правих през компонента за пренасочване (от администрацията).

Може да има и по-добри решения, но спецовете ще кажат.
------------------------------
Ха, НАЗДРАВЕ!!!
"Прави това, което не си правил, за да се научиш" - К. Керин

Неактивен Бого

• Администратор
  • Гуру
  • *
  • Публикации: 2285
Здравей,

301 .htaccess  :)
Joomla, произлиза от думата Jumla (на суахили), която означава `всички заедно`, като потвърждение на open source инициативата!

Неактивен Уеб дизайн Seo

• Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 2817
  • 3D Web Design - разработка на добавки за Joomla
    • 3DWebDesign
Ако е възможно, остави URL адресите същите. Прави се със скрити менюта в които задаваш правилния урл адрес, а на сайта пускаш в главното меню крайния урл като меню с тип системни връзки -> урл адрес.

Ако с това не става - редирект с правила (ако не можеш да ги напишеш, контакт ми)
Практически Joomla курс и обучения. Записване на 0898615736

Неактивен dtk

• Разбирач
  • *
  • Публикации: 1377
  • Scuderia Ferrari F1
Ще помисля как ще е най-добре в случая. Мислех да използвам метода на Дани Никитов, но там ще падне доста работа. Почти същото време ще ми отнеме и варианта на Бого. Като че ли варианта със скритите менюта, който Еди предлага, ще е по-бърз и ще спестя време, т.к. менютата не са много.
Благодаря колеги!!!  :)
٩(●̮̃•)۶

Неактивен Уеб дизайн Seo

• Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 2817
  • 3D Web Design - разработка на добавки за Joomla
    • 3DWebDesign
P.S. @nikitov, през компонента за пренасочване (от администрацията) е най-лошия вариант. Той е само за клиенти , тоест, за хора дето не разбират.

Изобщо е препоръчително системния плъгин на този компонент да е изключен - на новинарски сайт със само 10-20 хил новини прави база данни от над 1 ГБ за година.
Практически Joomla курс и обучения. Записване на 0898615736

Неактивен Михаил Михов

• Администратор
  • Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 3909
  • @Mihail
    • MyWeb1
Ако е възможно, остави URL адресите същите. Прави се със скрити менюта в които задаваш правилния урл адрес, а на сайта пускаш в главното меню крайния урл като меню с тип системни връзки -> урл адрес.
То, ако  това е проблема -  просто ще се пише в менюто друго име, без да се променя адреса.
Ако ще се налага чисто нови менюта, прехвърли старите в едно ново меню без модул.

//или казано с 2 думи, ако категориите на к2 ще се едитват - няма дерт в менюто;
ако ще има нови категории и статиите ще се разпределят там - промени само избора на категория от настройките не линка в менюто
myweb1.eu // Български платежни методи за HikaShop