Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини:

Автор Тема: Как да си направим НОВА модулна позиция в Joomla - авторско видео!  (Прочетена 3415 пъти)

Неактивен Webselo.com

  • Визионер
  • За малко е тук
  • *
  • Публикации: 17
  • Визионер
  • Репутация: +2
    • ИТ Агенция Webselo.com - уеб дизайн и дигитална реклама!
Авторско видео от днес - как да си направим НОВА модулна позиция в Joomla!

newbielink:http://www.youtube.com/watch?v=Y80qdmVe2oI <span class="alert smalltext" title="To curb spam posts, external links are [nonactive] until 250 posts">[nonactive]</span>
За Вашите Joomla уебсайтове - обърнете се към компетентния ни екип!

Ваш,
Кирил Йовев,
#joomla #webselo Joomla! Bulgaria
Ние помагаме на фирмите да растат онлайн. SEO, SMM, Adwords & FB реклама, Email Marketing.
Също изработваме превъзходни уебсайтове, мигрираме ги, правим готови системи от нулата, поддържаме, поправяме.
За контакт: webselo.com | office@webselo.com | 0898 62 30 62
Sharp Digital LTD

Неактивен MOn dsoffn

  • Разбирач
  • *
  • Публикации: 1070
  • Репутация: +22
Кво писане на шаблони от нулата бе палячоооооо! Ти не видя къде ти е модулната позиция във футъра на базовия шаблон. Не можеш да работиш адекватно с търсачка на браузъра ти! Дано никои не се подведе да му правиш сайт че и времето ще си загуби с теб, че и пари ако ти даде грехота ще е, че кои знае и какви нагазания може да получи от работата ти!

Учи се, питай, мълчи си и може да стигнеш някакво ниво при което да те вземат като чирак в някоя фирма, зе сега си кръгла нула ама баш кръгла! Въобще защо те оставят да пишеш във формума не знам, не би трябвало, това е едно към едно подвеждаща информация и реклама което правиш, уж е забранено и за толкова години в този форум никога не е било толерирано подобно поведение, особенно за хора които си нямат и хал хабер!

И само да те светна да не си мислиш че съм голословен. Това което ползваш
jdoc:includeе клас които наследява друг клас, джумла е написана, така че това може да се ползва само в шаблона, на другите места се извиква по друг начин.

А защо не можеш да пишеш шаблони и защо си кръгла нула! Защото моето момче, както при отслабването с което се хвалиш, така и при програмирането и писането на код трябва постоянно и плюс това и практика, ако беше писал големи сайтове с голям трафик щеше да знаеш че колкото по сложни класове викаш толкова повече методи вкарваш в паметта, което бави сайта, затова тези които наситина можем да пишем шаблони използвам само определената функци, а аз лично си я изкарвам в отделен мои си абстрактен клас и вместо да заредя в паметта около 2000 функции които няма да ползвам зареждам само 20-те които ще ми трябват и сайта обработва този код около 200 пъти по - бързо и затова когато аз пиша шаблон взимам 500 или 1000 лева, а когато ти го пишеш и вземеш пари за такива като мен е кауза та те пляснат зад врата толкова пъти колко е нужно за да не го правиш повече! Защото моето момче, това което аз пиша от нулата е коренно различно от това което ти пишеш и разликата са 3,4,5,6,7 години четене, учете, опит и над 20 ДЕБЕЛИ книги с различни езици за програмиране.

Понеже забелязам си сереш не само в този форум а къдели не из групи и подобни очаквай и там да се включа! Щото ми умръзна СЛАБИ мозъци като теб да ми обясняват за линк билдинг, тайтъл генерейшън, а да не правят разлика между 301 и 302. Да ми обясняват за SEO а да не знаят как да си проверят хедърите на страницата. Да ми говориш за тайтъл генерейшън а да не знаеш какво е лема!
« Последна редакция: 19 Юни, 2017, 20:04:25 от Дон Барон »

Неактивен Георги Георгиев

  • Чаткащ
  • *
  • Публикации: 486
  • Репутация: +1
Може на някой да му потрябва, позиция на Language Switcher  в темлейт Storefront, вероятно става и за другите
Краднах от тук, краднах от там...

добавено в default.php 102 ред, в края на <div id="gkHeaderNav">

<!--My Language position start-->
                 <?php if($this->API->modules('langswitch')) : ?>
<div class="newstyle">
<jdoc:include type="modules" name="langswitch"style="<?php echo $this->module_styles['langswitch']; ?>" /> 
</div>
<?php endif; ?>
<!--My Language position end--> 

добавено в overrides.css

div.mod-languages img { position: relative;left: 50%;padding-top: 26px; } 
или
div.mod-languages img { position: relative;left: 50%; padding-top: 45%; }


Неактивен Михаил Михов

  • Администратор
  • Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 3911
  • @Mihail
  • Репутация: +80
    • MyWeb1
Изгледах видеото и там всичко е правилно.
Липсва само уточнението, че става дума за абсолютно начинаещи потребители на joomla и няма никаква връзка с по-дълбоки познания за HTML, CSS & PHP
myweb1.eu // Български платежни методи за HikaShop