Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини:

Автор Тема: Мобилна версия шаблона за Joomla 3 направлен на Artisteer. Проблем!  (Прочетена 4648 пъти)

Неактивен aquarelle

• Задържал се
  • *
  • Публикации: 132
Здравейте, имам голям проблем със сайт на Joomla 3 и с шаблон направен с програмата Artisteer.
По идея шаблонът има мобилна версия, но на телефон тя изглежда ужасно и съм я спрял. Виждал съм сайтове, които на мобилни устройства са с намален пропорционално мащаб (на дестопната версия) и с пръсти може да се увеличава или намалява сайта. Трудно ли д се направи това?Благодаря ви за всяка информация педварително!

Неактивен Бого

• Администратор
  • Гуру
  • *
  • Публикации: 2273
Здравей,

не е трудно, но си иска работа по сайта за да стане адаптивен /responsive/.
Joomla, произлиза от думата Jumla (на суахили), която означава `всички заедно`, като потвърждение на open source инициативата!

Неактивен aquarelle

• Задържал се
  • *
Благодаря, колко би струвало и къде мога да намеря хора, които биха се хванали да го направят?

Неактивен Михаил Михов

• Администратор
  • Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 3915
  • @Mihail
    • MyWeb1
Виждал съм сайтове, които на мобилни устройства са с намален пропорционално мащаб (на дестопната версия)

Ето това не е мобилна версия.
myweb1.eu // Български платежни методи за HikaShop

Неактивен aquarelle

• Задържал се
  • *
Да, разбирам, но сега съм изключил криворъката мобилна версия на сайта и на моб. устройство зарежда сайта на 100% и трябва да местя на ляво, на  дясно, надолу - нагоре... за да го разгледам. И възможността да се увеличава или събира с пръсти ми се вижда прекрасна.

Неактивен Nikitov

• Гуру
  • *
  • Публикации: 1654
  • Ха, НАЗДРАВЕ!!!
...устройство зарежда сайта на 100% и трябва да местя на ляво, на  дясно, надолу - нагоре... за да го разгледам. И възможността да се увеличава или събира с пръсти ми се вижда прекрасна.

... а колко по-лесно е само да скролваш без да местиш наляво и надясно и да зумваш непрекъснато!
Гуги също предпочита сайтове да имат мобилна версия, Добре е да си направиш равносметка и всички ненужни модули да ги изключиш за мобилния изглед така хем ще бъде по-лек сайта, хем ще прави по-малко трафик на мобилните устройства.
================
Ха, НАЗДРАВЕ!!!  (beer)
"Прави това, което не си правил, за да се научиш" - К. Керин

Неактивен aquarelle

• Задържал се
  • *
Благодаря за информацията, някой знае ли към кого мога да се  обърна срещу заплащане?

Неактивен Михаил Михов

• Администратор
  • Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 3915
  • @Mihail
    • MyWeb1
Благодаря за информацията, някой знае ли към кого мога да се  обърна срещу заплащане?

Можеш да пуснеш нова тема по въпроса тук:
http://forum.joomla.bg/index.php?board=33.0

//следи се от съфорумници, които се занимават с това
myweb1.eu // Български платежни методи за HikaShop

Неактивен aquarelle

• Задържал се
  • *
Щаблонът е направен в Artisteer и в мобилната версия изглежда добре, но е проблем показвнвто на статиите в две колони (както в десктопната версия на сайта). Как може да се направи в една колона само за мобилната версия? Някой правил ли е такова нещо?
« Последна редакция: 27 Април, 2016, 23:55:44 от aquarelle »