Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини:

Автор Тема: Проблем с "ИЗБРАНИ СТАТИИ" подредени в хронологичен ред?  (Прочетена 1785 пъти)

Неактивен sparek

• Задържал се
  • *
  • Публикации: 110
Здравейте,
разгледах подробно темите от форума и видях че никой не е писал за този според мен проблем на новата джумла 3.4.1.
Имам сайт, чиято начална страница е асоцииарана от менюто да бъде -> избрани статии., и по-точно да показва последно публикувани като дата.
Всички избрани статии обаче са от различни категории, да речем категории А,Б,В,Г и Д.
Та реда, в който се подреждат при мен на началната страница е от типа:
Избрани статии от категория А - 2 статии - в хронологичен ред по дата на публикуване
Избрани статии от категория Б - 3 статии - в хронологичен ред по дата на публикуване
Избрани статии от категория В - 6 статии - в хронологичен ред по дата на публикуване
и т.н.
Пробвах с провлачване на категории от меню статии-категории и тогава се подредиха отново по хрологочен ред така както съм ги провлачил. Пример:
Избрани статии от категория В - 6 статии - в хронологичен ред по дата на публикуване
Избрани статии от категория А - 2 статии - в хронологичен ред по дата на публикуване
Избрани статии от категория Б - 3 статии - в хронологичен ред по дата на публикуване
и т.н.
Идеята ми е да излизат миксирано статиите в хронологичен ред по "дата на публикуване" или "последно най-новите" като джумла да си ги подбира от всичките категории. Пример:
1. Избрана статиия от категория В
2. Избрана статиия от категория Е
3. Избрана статиия от категория Б
4. Избрана статиия от категория А
5. Избрана статиия от категория В
Сортирването от една категория работи безупречено, но ако трябва да направя начална страница от "Избрани статии", които да се показват по даден критерий да речем - "дата на публикуване" или "последно най-новите" не сработва.

пс. В предни версии на джумла това е работило безупречно и за това засегнах нова тема, ако някой от Вас има идея от какво може да е да пиши. Според мен е джумла бъг на новата версия - 3.4.1.

Неактивен sparek

• Задържал се
  • *
  • Публикации: 110
Намерих къде е проблема!
Ред на категориите -> Без подредба
Е трябва да се почерпя една бира  jd