Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини:

Автор Тема: Модул за синхронизация  (Прочетена 1280 пъти)

Неактивен mmarinov

• За малко е тук
  • *
  • Публикации: 1
Модул за синхронизация
« -: 28 Февруари, 2015, 04:05:35 »
0
Здравейте,
обръщам се за малко помощ. Имам сайт за обяви на недвижими имоти изработен с версия 3.3.6.  На сайта трябва да се инсталира модул за синхронизация с фирмените сайтове на агенции за недвижими имоти.
Каква е целта ??
При първоначалната регистрация агенциите поставят и предварително изработен от тях код. След това сайта ми чрез този код автоматично трябва да проверява техните сайтове и при наличието на нови обяви да ги изтегля. Като сайтовете на агенциите не са изработени с Joomla.
Въпроса ми е:
Какъв модул е подходящ  ?
Колко приблизително би ми струвало цялото удоволствие ?

Неактивен MOn dsoffn

• Разбирач
  • *
  • Публикации: 1070
Re: Модул за синхронизация
« Отговор #1 -: 28 Февруари, 2015, 10:20:15 »
0
Не съм чувал за подходящо готово решение  :) В зависимост от това какво си направил до сега зависи колко ще ти струва, защото може да се наложи от начало  да се изработи твоя сайт, за да се добави такъв скрапър. Аз лично бих използвам CSV, но в тази ситуация агенциите ще трябва да ти предоставят такъв файл от който да извлечеш информацията. При другия вариант има голя вероятност да трябва за всеки сайт от който ще се извлича информацията да трябва да се прави отделен скрапър.

Неактивен Михаил Михов

• Администратор
  • Мега Гуру
  • *
  • Публикации: 3909
  • @Mihail
    • MyWeb1
« Отговор #2 -: 28 Февруари, 2015, 13:53:58 »
0
Мисля, че разработката на Еди може да свърши работа:
http://forum.joomla.bg/index.php?topic=234.0
myweb1.eu // Български платежни методи за HikaShop

Неактивен Nikitov

• Гуру
  • *
  • Публикации: 1655
  • Ха, НАЗДРАВЕ!!!
« Отговор #3 -: 01 Март, 2015, 13:46:57 »
0
Според мен от другите агенции ще ти предоставят код<iframe>, който трябва да поставиш в html модул и да го публикуваш в подходяща модулна позициа (под или над контент часта).
Правил съм подобна гимнастика по желание на фирма в туристическия бранш. Може да направиш няколко странички, но не очаквай доброто им индексиране. Огледай  да си има проследяващ код за да могат да ти изплащат комисионните.
-----
Ха, НАЗДРАВЕ!!!
"Прави това, което не си правил, за да се научиш" - К. Керин