Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини:

Автор Тема: SEO лекция на Джумла! Ден 2016  (Прочетена 4634 пъти)

Неактивен Михаил Михов

 • Администратор
 • Мега Гуру
 • *
 • Публикации: 3915
 • @Mihail
  • MyWeb1
Re: SEO лекция на Джумла! Ден 2016
« Отговор #15 -: 31 Октомври, 2016, 17:14:41 »
За мен няма никакъв проблем къде ще стои пдф-а, важното е хората да могат да го ползват в комплект с видеото.  jd
По скоро имах предвид да го сложа в замислената JАкадемия, да не стои празна в началото и да се ползва само от регистрирани потребители.
myweb1.eu // Български платежни методи за HikaShop

Неактивен Уеб дизайн Seo

 • Мега Гуру
 • *
 • Публикации: 2818
 • 3D Web Design - разработка на добавки за Joomla
  • 3DWebDesign
Re: SEO лекция на Джумла! Ден 2016
« Отговор #16 -: 31 Октомври, 2016, 17:15:10 »
До Стефан Иливанов или Бай мангал: Self Advertise на какво? Ако си направиш труда да прочетеш презентацията или ако поне бе присъствал на цялата ми презентация (не те видях там) щеше да чуеш израза "с какво можем да си бъдем взаимно полезни". Ами да, фирмата ми предлага платени, а не безплатни услуги. Нормално - тази фирма заради това е основана. А "презентираната Self Advertise" услуга е уникална за БГ и да искаш и да не искаш нищо друго подобно в момента няма на нашия пазар за подобна сума. Така че ако искаш да постигнеш нещо подобно евтино, услугата ще ти е полезна. Виж ако предлагаш само безплатни неща и класирането в Гугъл не те интересува, естествено е платените неща да те дразнят.

До организаторите: Вижте, няма смисъл от глупости. Аз не мога да задължа никого да не взима файла и да не го качи на 1, 2 или 500 сайта. Това че е лекция написана специално за Джумла Ден, не означава че не е авторско съдържание. Разбрали сме се лекцията да я получат всички потребители на форума и всички присъствали на събитието и аз пускам линка към файла. И тези хора могат да си я свалят и най-вероятно няма да я четат от никой сайт а просто ще си я свалят и запишат на хард диска.

Мога единствено да кажа, че такива изисквания (подобно на моите), се поставят доста често на събития от ранга на SMX, на които присъстват по 2000-4000 човека и до момента не съм чувал на някой лектор да са му отказали той сам да си публикува презентацията. За бг събития да не говоря - и там е същото. Вряно че никога не сме го договаряли предварително, но това е защото никога до момента организатор на събътие не ми е казвал нещо от рода на "презентацията е собственост на сайта на събитието".

Искам да се индексира текста от моя сайт, защото презентацията е авторска и наистина изписах много. Затова и просто Помолих за другото. И не мога да задължа никой да го спазва. Така че всеки за него да си преценява дали ще се съобрази с молбата ми или не. Не е проблем да я качите където и да е, да я сложите във флаш четец или някакъв скрипт който да я вика и визуализира, въпроса е да го няма дублирането на съдържание.

Не очаквайте да продължавам да пиша и обсъждам темата - това ми е мнението и нямам какво друго да кажа.
Практически Joomla курс и обучения. Записване на 0898615736

Неактивен Стефан Иливанов

 • Чаткащ
 • *
 • Публикации: 412
 • (Бай Мангал)
  • CMS България
Re: SEO лекция на Джумла! Ден 2016
« Отговор #17 -: 31 Октомври, 2016, 18:12:31 »
До Стефан Иливанов или Бай мангал: Self Advertise на какво? 

Аз ползвам не само Джумла, и много ясно знам че СЕО е задължителен процес който не може да се избегне, от въпросната лекция и присъстващите на нея, без Вас Едуард, Бого и Мишо, искам някой да ми даде разяснението:

1. Разбра ли за какво говорим
2. Разбра ли как се прави СЕО
3. Можеш ли да се справиш с задачата СЕО Оптимизация базирана на лекцията от Еди (3д уеб дизайн), или би предпочел да си платиш на специализирана фирма към специализирано разширение като К2, всеядно и възможно за употреба навсякъде.

Кога българина ще се научи да чете, мисли, и чак тогава отговаря. Този Джумла ден ми беше първия и последния....

На Джумла ден говорим за:
Маркетинг
СЕО като общо понятия
3тия лектор го пропуснах, за разлика от Вас (Едуард), той сиромашкия хал хабер си нямаше къде се намира и какво прави там.

Кой от 3те лектора спомена Джумла.

WEB/SEO кампове съм виждал много, но този ден и половина не видях нещо най елементарно (The fucked KEYWORD JOOMLA), ще цитирам Веселин Стефанов:

Ниво Разбирач не значи че разбирам много, а че съм питал/писал много (спрямо текущите нива в форума на Джумла БГ)

Лицензи уточнихте ли за ПДФ и лекцията ? НЕ
Разпостранението на видео материалите и документацията? - НЕ

Поради факта че Джумла е General Warez License 3, и всичко свързано с нея, неуточнено предварително със споразумение, писмено или устно, се управлява от GPL 3, всеки един от четящите темата има правото да шерва въпросния файл дори през pornhub.com ако може, като не нарушава Copyright правата на Едуар(Еди) от 3d Web Design. Тоест той е единствения автор на въпросната лекция.....

За момента договорките ми с 3ма Developers на 3rd part extensions developers for Joomla Framework са стриктни, да следвам GPL, мисля че 2ма от тях ще се съгласят че ако сменя лицензите на преводите ми от General Warez License 3 на Common Creative, те няма да загубят от потреблението на техните разработки в бг, испания, виетнам и сърбия.

Аз бях присъствал, но майната му на това: (при наличие че трябва да изкарам 3мб текст лесно смилаем български език за бъдещите ми клиенти, и при видяното, кой точно ще прави СЕО?!?) Ще си губя времето да изчуавам нова цялостна структура, малко ми е превода и подсигуряването на въпросния сайт, че и СЕО, нали ако не е Self Advertise, кво друго да е.... ще умрете от глад, ако всеки един от 60те участника от една лекция се научи да прави СЕО оптимизация.

Питането ми е следното,искам сео план на оптимизация на фирма за борба с къртиците посредством ифра-ред устройства.

1. Колко време ще ми проучвате гугъл пазара (за това време ще има поне едно уеб приложение на бг)
2. Колко време ще трае кампанията, като пари и ресурси ( за което ще има и второ приложение)
Няма как "Текстовете трябва да са повече от 500 думи" собствени думи, и час по късно да са 1000-2500, противоречие след противоречие спрямо датата 2012, изобщо няма да го коментирам.
3, мога да продължа с много неща, с които не бях съгласен в лекцията Ви.

Но държа, когато се дава отговор на нещо.... да се прочете един, два - ако требе пет пъти, да се позамисли отгвоварящия и да даде отговор.....

Кое точно в лекцията беше свързано със СЕО оптимизацията на Джумла сайт ?
Вие на СЕО/УЕБ отворен форум ли сте или на ДЖУМЛА ?

Кои са най масово ползваните приложения в форума, за които има специализирани подфоруми, трикове за тяхното СЕО оптимизиране ?


Ако аз водих лекция за работата да речем за сигурността в уеб хостването, нямаше да занимавам никмой с общите понятия СИГУРНОСТ, ЛИНУКС и ХОСТИНГ, все пак това не е (General) Web Camp. Ама това си е минус за Дона и Мишо.

едно десетина точки по темата, лекцията са много объркващи и противоречащи.... не коментирам съдържанието, защото нямам наблюдения в сектора... но съм виждал Адвокати защитаващи подопечения си клиент, как са му издействали по-висока присъда вместо по ниска, и то заради фактора :

Аз да си напиша кво ми е на душата, пък на другото майната му


Преди да отидете на тази лекция, имаше лицензионно споразумение, дали и как видео материалите от Вашата лекция ще бъдат разпространявани ?

Преди същото събитие, имаше ли устна или писмена договорка, как един или пет документа ще бъдат разпространявани с / или без видео материала от същата лекция ?

Един юзър от присъстващите, аз ще си избера рандом да ми направи СЕО оптимизация, базирана на лекцията, която не е Self Advertise.

Има 101 Приложения, разширения, компоненти за Джумла, за подобряването и оптимизирането на СЕО в джумла.... някой да чу дума ?

Каквото е СЕО за един сайт, това е и SECURITY, 2 необятни теми, дай цял ден да говорим общи неща на хората дошли заради ядрото Джумла, не WordPRess, не Drupal, не Concrete5, не XOOPS, не квото и да е ....

Бай Мангал:
- не ходи по публични събития, защото му е омръзнало хора които не зная какво е Мамбо, да твърдят че са експерти по Джумла от 15 години, щото Джумла най малкото не е на 15 години, имаше не един и двамата експерти родени след ядро 2.0.35 на линукс, но ползваха Линукс от 20 години.....
- не спори много отдавна за глупости, на кой му е по-, по- голям
- тук има хора, както все повече ми се затвърждава мнението, че заради една или друга изява той си вярва че е в повече от другите, Господ, Неговото име да се свети.
- Това е илюзия за малцинствата с липсва на каквото и да е IQ, или по ниско от Шимпанзе, за да си търси оправдание за проблемите..... Исус, Алах, Буда.... някой от тях е виновен.....

Не един път се отказвах от Джумла БГ, и тоя път със (съмишленици) или без тях ще я игнорирам за винаги.

От всичките думи по горе ми отговорете на простичикия въпрос

Кой от всичките лектори, спомена шибаната Джумла ? За разлика от Вас - лекторите, аз говорих с юзерите, които не бяха очаровани от нищо, освен от това че се запознаха на живо... ако ще правим Dating site, нема проблем......

Всеки ще каже, да бе Еди  (пред теб) - твоята лекция беше супер, така е. Факт е обаче, че това чудо Джумла, изпадна измежду другото нейде си.....  а вътрешно ще си каже, бе да му еба мамата, дойдох от каварна, бургас, враца, габрово и къде ли не, нещо което е задължително за всеки сайт, но никой не спомена ядрото заради което се бяхме събрали.....

Вече съм изцяло 101% съгласен с Дон Барон, че всеки в булгаристан трябва да си плаща, току виж някой ден се научи да ползва сивото си вещество....

Вие мистър Едуард... изобщо прочетохте ли мнението, или решихте да се заядете за Self Advertise ?
Аз бех до тук.... на който му требвам ми има координатите, дерзайте без мен :)

Copy & Paste на същественото, заради забравена питанка ли е целия спор, а под цитираните редове прочетохте ли какво пише ?

Представил я е, но без уточнения:
- Това беше селф реклама на 3д уеб дизайн (за мен си беше Self Advertise на 3D WEB Design, в което нема лошо, требе да има и такива фирми)
- Това беше лекция, според правилата на Common Creative License (дори и по този лиценз, няма кой да ме задължи да сложа моя работа, където и да е, ако аз не дал съгласие)
- Това беше лекция по General Warez License 3 и следваме стъпките на General Warez License 3
- Това беше лекция, по поканаа на Х и З, но си остава авторско творение и ще си го държа на моя сайт, и като се изисква лиценз ще се спазва End User License Agreement!

Това са 4 шибани точки с питанка, подразбира се от текста, но в булгаристан е важно е - заяждане, и точка две да си го мерим, кой е по, по най... мерси....

Нямах очаквания за въпросното денонощие когато дойдох, така и се прибрах. Отидох на купон с една мацка, и пишман Джумла деня беше между другото...

......така като се замисля от толкоз много пиене с Мишо до 6:30 сутринта, забраих да си платя... един от тримата да каже колко дължа и за какво и до края на седмицата да му ги дам....
« Последна редакция: 31 Октомври, 2016, 19:28:34 от Стефан Иливанов »
PLG_AUTH_COOKIE_ERROR_LOG_INVALIDATED_COOKIES="Идентификационните токъни бяха инвалидирани за потребител %u, защото не е намерен съответстващ запис "
CMS България - Преводи, разширения и шаблони за Joomla


Неактивен Михаил Михов

 • Администратор
 • Мега Гуру
 • *
 • Публикации: 3915
 • @Mihail
  • MyWeb1
Re: SEO лекция на Джумла! Ден 2016
« Отговор #18 -: 31 Октомври, 2016, 19:33:02 »
Преди да заключа темета //или да пусна определени мнения в коша, защото взе да ми писва от ...
 
Искам да попитам нашите потребители и най-вече участниците:
Има ли за тях някакъв проблем със събитието, лекцията на Еди и ползването на неговата презентация?

// това питане не се отнася до администраторите, Еди и Стефан
myweb1.eu // Български платежни методи за HikaShop

Неактивен Пламен

 • Преводач
 • Чаткащ
 • *
 • Публикации: 274
 • (plp)
Re: SEO лекция на Джумла! Ден 2016
« Отговор #19 -: 31 Октомври, 2016, 23:25:51 »
Преди да заключат темата да кажа, че въобще не разбрах за какво е този велик спор.
Презентацията ми беше интересна, има картинки, ще си я изтегля преди и тя да е изчезнала някъде, но само да ви напомня, че след 2 месеца е 2017-та и както върви ще се води отвсякъде остаряла.
Така че, спорът е нещо като буря в чаша вода. Не съм плащал билети за Джумла дей, но видях презентацията, за което огромно спасибо. И общо взето тия работи сме ги чели някъде, кое как да се прави, но все пак е интересно. Специално за Джумла нямаше упътване, но доколкото си и спомням, анкетата спечели нещо като фактори на Гугъл. Тия фактори са подозирам тайна, пазена дълбоко като тайната на Кока-Колата, но човекът изровил отнякъде нечии статистики, браво. Сега къде ще стои този файл - ми спорете си, ако изобщо има някакъв смисъл от този спор, за мен е абсолютно безсмислен. На seowebdesign ще му сложа един линк още отгоре да не се сърди и догодина да намери новите фактори.
Дали ще ползвам СЕО услуги? - Ами защо не. Ако цената ме устройва - да. Плочки знам как се лепят, но викам майстори за черната работа. Ако имам свободно време, ще си ги слагам сам.
Едва ли някой може от тъп сайт да направи СЕО за 1-во място в Гугъл. Но нищо не пречи да пробваме :)

Неактивен Михаил Михов

 • Администратор
 • Мега Гуру
 • *
 • Публикации: 3915
 • @Mihail
  • MyWeb1
Re: SEO лекция на Джумла! Ден 2016
« Отговор #20 -: 01 Ноември, 2016, 00:03:08 »
@plp Благодаря за изказаното мнение.
Една презентация е просто визуализация на това, което говори лектора.  Когато към нея се допълни силата на аудио-визуалната  картина нещата стават виртуално реални :)

Очаквам и други да изразят своето мнение по отношение на:

Има ли за участниците в Джумла! Ден 2016 и съфорумниците някакъв проблем със събитието, лекцията на Еди и ползването на неговата презентация?

Независимо спора който възникна тук в края на темата 'като буря в чаша'
myweb1.eu // Български платежни методи за HikaShop

Неактивен Веско

 • Разбирач
 • *
 • Публикации: 892
 • The Show Must Go On
  • Печатница ЕКС-ПРЕС
Re: SEO лекция на Джумла! Ден 2016
« Отговор #21 -: 01 Ноември, 2016, 08:51:20 »
Има ли за участниците в Джумла! Ден 2016 и съфорумниците някакъв проблем със събитието, лекцията на Еди и ползването на неговата презентация?

За мен няма проблем със събитието, само мои лични желания и препоръки за следващото, но това когато му дойде времето.

С лекцията на Еди, от къде на къде аз да имам проблеми, та аз си бях посетител и слушах и гледах това което са решили лекторите и организаторите. Мога само да благодаря, че имам възможността да си я изтегля и прегледам на спокойствие, когато имам възможност.
Надявам се да срещна и другите презентации.  :)

За "панаира", който стана по-назад в темата, мога само да кажа моето мнение, че това само ще откаже хората да пишат в темата. Дори предполагам, че може някои нови потребители да ги откаже и от форума. Това си е между организаторите и лекторите, не мисля, че трябва да се обсъжда публично, публичен да бъде само резултата от това какво са се разбрали.

Edit: И честит празник на будителите!

Веско
« Последна редакция: 01 Ноември, 2016, 08:55:03 от Веско/Bojenci »
разбирач - НЕ означава че знам..., а че съм писал... ;)