Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини:

Последни публикации

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Общи въпроси за Joomla! 3.x / Re: Назряващ проблем СУПТО - Joomla
« Последна публикация от Михаил Михов - 27 Януари, 2020, 21:57:03 »
Имате ли реален магазин с СУПТО?
22
Общи въпроси за Joomla! 3.x / Re: Назряващ проблем СУПТО - Joomla
« Последна публикация от AngelinStoev - 24 Януари, 2020, 11:09:34 »
Би било лошо да не се разработи нещо за Марта, защато означава че ептен ще се загубим като общност :)! Тъй като освен с куриери имаме и наш транспорт с който разнасяме стока!
23
Общи въпроси за Joomla! 3.x / Re: Назряващ проблем СУПТО - Joomla
« Последна публикация от Михаил Михов - 24 Януари, 2020, 09:53:34 »
Защо ППП да е проблем?
И Спиди и Еконт работят с ППП, просто трябва да се оформят документите.
Що се отнася до Марта, не знам дали някой тук ще се хване да го прави. // Много е тегав
24
Общи въпроси за Joomla! 3.x / Re: Назряващ проблем СУПТО - Joomla
« Последна публикация от AngelinStoev - 24 Януари, 2020, 09:17:45 »
Здравей Михаил,

за съжаление опцията с ППП при мен не е вариант! Първо защото не работя единствено с куриери, също съм и на мнение  че не трябва да ограничаваме възможностите на клиентите си!

Прочетох че вече сте разработили Hika, също вече има и разработени готови решения на складови програми и свързване с WooCommerce на WordPress, най-вероятно и за други напоследък най-вече използвани opensource решения за електронни магазини.

Всяко едно прехвърляне към друга система ще е доста тягосно и трудно, което ме кара да искам да си остана на VIRTUEMART/JOOMLA :) но да намерим решение!
25
Общи въпроси за Joomla! 3.x / Re: Назряващ проблем СУПТО - Joomla
« Последна публикация от Михаил Михов - 22 Януари, 2020, 22:48:08 »
Да, интензивно се занимавам с това вече 8 медеца. Това е БГ оправия няма кой да помага освен българските разработчици ;)
За да стане един ел. магазин (ЕЛМ) СУПТО, трябва да отговаря на стриктни изисквания според Н.№18 и е неприложимо за open source. Трябва да се орежат ред функции и тн. и да се свърже с касов апарат или фискален принтер, за да може да издаде касова бележка в момента на плащането (ама как ще я получи клиента тази хартийка на момента е друг въпрос)

Вариантите са два и свързани с начина на плащане в съответната фирма:

1. Начин на плащане единствено с пощенски паричен превод (ППП), който се заявява изрично на куриерската фирма. Ако фирмата приема плащания в брой.

2. Ако не - (ново) Приемане на 'неприсъствено плащане с кредитна или дебитна карта ' при условията на новите промени на Н.№18, които се очакват да са в сила от края на март, обществения дебат приключи на 19.01.2020:
http://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=4857&fbclid=IwAR2t44Tnifv5SxkIuTYLosKfj_iBf5aS6Fcp01h4fQfH2boHDO6B-RRrTmw

За точка 2 вече има решение за HikaShop:
https://forum.joomla.bg/index.php?topic=1734.msg11386;topicseen#msg11386
26
Общи въпроси за Joomla! 3.x / Назряващ проблем СУПТО - Joomla
« Последна публикация от AngelinStoev - 21 Януари, 2020, 15:15:20 »
Колеги,

някой дали е разучил малко по обстоятелно нещата с новите изисквания за СУПТО!

"2.3. Търговецът използва за електронния си магазин софтуер, притежаващ характеристики на СУПТО, за който не е декларирано съответствие с изискванията на Наредба Н-18/2006 г. (напр., open-source платформа за електронен магазин). Софтуерът се използва от търговеца за управление на неговите продажби.

За да отговори на изискванията на Наредба Н-18/2006 г., софтуерът трябва да бъде надграден с допълнителна функционалност – чрез промяна (преработка) на sourceкода на софтуера и/или чрез разработено за целта разширение (plug-in).

Декларация за съответствие с изискванията на Наредба Н-18/2006 г. по реда на чл. 52б се подава:
➤ Или от лицето, извършило промяна (преработка) на source-кода на софтуера на електронния магазин;
➤ Или от електронния търговец, който използва софтуера, надграден с plug-in. За целта електронният търговец трябва да се увери, че функционалността на софтуера на електронния магазин, разширена със съответния plug-in, отговаря на изискванията съгласно Приложение №29 на Наредба Н-18/2006 г."
27
Имам удоволствието да ви информирам, че Хиката вече може да работи по новите изисквания на Н18, които ще влязат в сила най-вероятно в края на март.
Захванах се за работа още в края на миналата година и пакета за неприсъствено плащане с карти вече готов.
За съжаление няма как да се направи инсталационен, защото трябва да се персонализира кода според вида плащания, които се приемат в магазина. вижте повече информация в сайта:
https://myweb1.eu/bg/produkti/paket-faktura-i-dokument-za-registrirane-na-prodazhba-spored-iziskvaniyata-na-naredba-18
28
SEO - Search Engine Optimization / Re: Пренатоварване на хостинга от GOOGLE
« Последна публикация от Уеб дизайн Seo - 15 Януари, 2020, 10:49:13 »
Може и да се отрази. Затова, ако искаш максимум индексиране, не забраняваш нищо, а ъпгрейдваш хоста или си правиш сайта по-лек.

Тъй като има много търсене на информация по темата и на няколко пъти ме помолиха за ръководство и дори за платена помощ (за което в момента нямам време), направих едно подробно, публично видимо ръководство, с което ще можете да направите всичко сами.

Ръководство имахме публикувано много отдавна на сайта ни, първата му версия бе публикувана още през 2012 година, но днес го ъпдейтнах, подробно, като добавих и картинки: Правене на Джумла сайт по-лек и по-бърз.

Дано да ви бъде полезно. Успех :)
29
SEO - Search Engine Optimization / Re: Пренатоварване на хостинга от GOOGLE
« Последна публикация от dtk - 14 Януари, 2020, 17:16:44 »
Днес т'ва ми разказа играта и на мен. Незнам дали проблемът е в последната версия на Joomla или тоя GoogleBot нещо се е побъркал, но за толкова много години опит, за първи път получих такова съобщение от хоста и то за такъв, на който има само един новинарски сайт, правен с К2. Пишат ми, че съм надвишил процесорните минути за месеца и то точно от този GoogleBot.

Само забрана за индексиране на някои видове страници от този GoogleBot ли е решението? Това няма ли да се отрази на индексирането на сайта и на позиционирането му в Google???
30
Всичко за Вашите разработки и проекти / Re: Изработка на сайт
« Последна публикация от startpoint - 09 Януари, 2020, 13:39:54 »
Писах в месинджъра.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10