Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини:

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Общи въпроси за Joomla! 4.x / Re: Превод на Joomla 4 "работна версия"
« Последна публикация от svemar - 12 Октомври, 2021, 09:08:21 »
Превода мина "одобрение". В първия пост качих пълния последен архив за да могат тези без регистрация в crowdin.com да си го изтеглят и тестват. Инсталирайте и при засичане на грешки моля за уведомление! Относно добавките и плъгините, добавки се използваше в около 90% от случаите и уеднаквих и другите 10%.От нас зависи какво ще предпочетем, но това пък зависи колко сме активни тука за да го реши болшинството.Оправени са обърканите категории вместо статии. Има няколко стринга в административната част с объркващ и неясен превод, но компромисно ги пуснах за да достигнем 100% ниво на одобрение. Мениджърите на преводните екипи щели да ми помагат за XML файловете и тъй като все още нямали публикувана документация това щели да го правят в чата ни стъпка по стъпка?!?!  Аз като ги гледам и ми се струва, че всичко си им е наред освен, че при всеки ъпдейт на Joomla се налага промяна на номера на версията или някой добавен стринг. Сравних БГ файловете с тези на другите готови езици и установявам, че са си аналогични. Писах им, че в момента тестваме и ще ги уведомя когато сме готови. Успешен ден на всички!
2
Общи въпроси за Joomla! 4.x / Re: Превод на Joomla 4 "работна версия"
« Последна публикация от vesodimov - 11 Октомври, 2021, 15:37:07 »
На мен ми допада терминът "Добавка". За мен има и логика - основната програма е инсталирана, към нея се добавят допълнителни програмки с цел разширяване на функционалността.
Според Уикипедия plug-in е приставка - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0

Уфф не може ли да се премахне това ограничение, че да може да публикуваме линковете нормално ... ?
3
Общи въпроси за Joomla! 4.x / Re: Превод на Joomla 4 "работна версия"
« Последна публикация от corny - 10 Октомври, 2021, 19:39:55 »
Мисля, че плъгин е добре, както и аддон. Иначе поне на мен и звучи странно като е добавка.
4
Общи въпроси за Joomla! 4.x / Re: Превод на Joomla 4 "работна версия"
« Последна публикация от svemar - 09 Октомври, 2021, 08:01:36 »
Какво предлагате за превода на "Плъгини"? В общността си използваме това наименование, включително и тука във форума. Иначе в превода си преобладава "Добавки". Моето предпочитание е за  плъгини. Ще мръдне превода  ;) Оправих Категориите :)
5
Общи въпроси за Joomla! 4.x / Re: Превод на Joomla 4 "работна версия"
« Последна публикация от Михаил Михов - 05 Октомври, 2021, 11:57:46 »
Нека си останат само категории. Така сме си свикнали още от предните версии.
6
Общи въпроси за Joomla! 4.x / Превод на Joomla 4 "работна версия"
« Последна публикация от svemar - 04 Октомври, 2021, 23:58:31 »
Под поста ще прикачам последно обновения архив на превода.Както Михаил Михов уточни инсталацията става през Системни -> Инсталиране -> Приложения!!!! Превода вече мина "одобрение" и всички стрингове са налични. Давайте предложения за по-удачни фрази за да са ясни на по-широката общественост, както и за оптимален изглед в сайт. Примерно статиите, потребителите, клиентите, банерите и т.н. си имат категории които са преведени само като "Категории". Дали не е по-добре да се категоризират  :D като "Категории статии", Категории потребители" и т.н. Плъгините бяха на 90% преведени като "добавки" и уеднаквих и останалите 10%. Категориите вместо статии са оправени. Управление на потребители вместо потребители също са оправени и т. н.
П.С. Предпочетох да пусна нова тема за превода. Администраторите да преценят дали е удачно и ако решат да я местят.
7
Общи въпроси за Joomla! 4.x / Re: Първи впечатления от Joomla! 4.0.2
« Последна публикация от svemar - 02 Октомври, 2021, 10:00:48 »
...зеленото и синьото в прогрес барчетата какво означават? ..
Синьото е прогреса на превода, а зеленото на одобрения превод от редактор. За съжаление редакторите са кът и няма кой да редактира и одобри превода.
8
Общи въпроси за Joomla! 4.x / Re: Първи впечатления от Joomla! 4.0.2
« Последна публикация от plam - 01 Октомври, 2021, 17:00:18 »
Погледнах в  oomla.crowdin.com... зеленото и синьото в прогрес барчетата какво означават? ...иначе всичко е на 100%
9
Общи въпроси за Joomla! 4.x / Re: Първи впечатления от Joomla! 4.0.2
« Последна публикация от svemar - 30 Септември, 2021, 16:42:19 »
Относно превода, от 479 QA issues ги докарах до 311, но останаха досадните липси в spellchecker, а нямам права да полълня Ignore List-а. Има ли някой в позиция да е редактор или коректор в сайта за да оправи нещата и да одобри превода, че и той седи на 54%? Досадно е неопределеното чакане да се видят отрицателните гласувания и да се коригират. Има да си седим с един куп "Категориите" както и "Категории" вместо "Статии". Хм,... как ли седят с нещата да се стане доброволец за коректор?!?!?!? Пуснах чат с поддръжката за проблема с изтегляне на превода и липсата на стрингове които иначе си ги има в сайта. Отговора им не беше много убедителен! Нещо от сорта, че ако не били одобрени или имало отрицателни гласувания за дадени стрингове и можело да не се качат?!?!?!? Странно е това или според правата ми не мога да изтегля целия пакет?!?!?!?
10
Общи въпроси за Joomla! 4.x / Re: Първи впечатления от Joomla! 4.0.2
« Последна публикация от Уеб дизайн Seo - 24 Септември, 2021, 10:32:28 »
Първи впечатления от Joomla! 4.0: пълен боклук.

1. Всичко несъвместимо. Кому бяха нужни толкова кардинални промени та 50% от добавките и шаблоните на съществуващите Джумла 3 да гърмят. Можеше да го направят като при Уърдпрес, постепенно - ъпгрейдваш и в 99% от случаите всичко продължава да работи.
2. Ъпдейтваш Джумла 3 и получаваш... нещо осакатено, което дори не можеш да видиш. Дори в админа не можеш да влезеш. Започва се едно приключение - корекции на ръка по кода, триене на папки, пипане на ръка в базата данни да ги изключиш изтритите приложения...
3. Накрая се оказваш с един грозен сайт, без почти нищо работещо в него, защото ти се е наложило да изтриеш половината приложения, за да може изобщо да ти тръгне админ панела - само за да можеш да видиш какво се случва :)
4. Стабилна версия? Няма никакъв начин, проблеми навсякъде. Дори стандартния модул меню със стандартния включен шаблон прави проблеми. Променям менюто - промените не се виждат на сайта. Докато не му изключиш кеша. Без значение, че преди това ръчно си изтрил кеша няколко пъти. Смях  :)
5. Интуитивен контрол панел? Стига глупости! Какво му е интуитивното да трябва да влезеш в едно меню, от там във второ и чак от третото да стигнеш до желания екстенжън за да му промениш настройките? Едно най-обикновено падащо меню с директни пътища до разделите които ги има в Джумла 3 му трябва.

Прогноза: поне 1-2 години още никой стар сериозен сайт няма да ъпгрейдне към нея, би било абсолютна лудост (трябва сайта ти да е 100% чиста Джумла, без нищо допълнително и с безплатния шаблон по подразбиране). Може да стане само за нови сайтове и то след година, за момента набора от допълнения работещи с нея е много малък. Сериозни, критично важни приложения за Джумла 3 все още нямат версии за тая Бета версийка Джумла 4.

Аз със сигурност няма да си губя времето дори да гледам дали са поправили бъговете поне година още, след това ще видим. Безработни сте и имате (много) време за губене - заиграйте се с Джумла 4 и приключението за вас започва :)
Страници: [1] 2 3 ... 10