Joomla! България

Joomla! - Общи теми => Компоненти => VirtueMart => Темата е започната от: merkury в 21 Септември, 2020, 20:59:21

Титла: Проблем с наличности при тъсене в Google
Публикувано от: merkury в 21 Септември, 2020, 20:59:21
Здравейте, Имам проблем с обозначението на наличности при търсене в Google на изображения. Под снимката се показват адреса на сайта и надпис "Не е в наличност". Във Virtuemart съм попълнил полето за наличност. Нужно ли е да направя нещо друго и как мога да променя надписа в G да изписва "В наличност".Моля за съдействие.
Титла: Re: Проблем с наличности при тъсене в Google
Публикувано от: Михаил Михов в 25 Септември, 2020, 09:13:59
Здравей,
Провери микродатата на продуктовата страница:
https://search.google.com/structured-data/testing-tool?hl=bg
Титла: Re: Проблем с наличности при тъсене в Google
Публикувано от: Бого в 25 Септември, 2020, 21:27:36
Здравей,
Провери микродатата на продуктовата страница:
https://search.google.com/structured-data/testing-tool?hl=bg

VM няма microdata , ако освен не използва приложение или не е написал кода.
Титла: Re: Проблем с наличности при тъсене в Google
Публикувано от: merkury в 29 Септември, 2020, 20:11:43
 Благодаря за отговора. Използвам две добавки за структурни данни. Но дори и да ги изключвам отново се получава същия резултат. Ето снимка на резултата:(https://images.weserv.nl/?url=)
Титла: Re: Проблем с наличности при тъсене в Google
Публикувано от: merkury в 29 Септември, 2020, 20:19:05
Това излиза при теста на една и съща станица. Наличностите се появяват на две места. Трябва ли да изтрия целия кеш на сайта преди да направя тест с изключени добавки? Между другото ето и линк към страницата: https://merkurybg.com/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE/avtomobilni-dobavki/dobavka-za-dizel-pochistva-duzi-detail.html
Титла: Re: Проблем с наличности при тъсене в Google
Публикувано от: Бого в 29 Септември, 2020, 22:02:32
Тези добавки винаги съм ги мразил, защото не водят до правилните резултати, а написването не е повече от 10мин.
Титла: Re: Проблем с наличности при тъсене в Google
Публикувано от: Михаил Михов в 30 Септември, 2020, 09:21:39
Ами то си пише:
"availability":"OutofStock"
Или пусни наличностите, или манипулирай микродатата да показва фиксирана наличност
Титла: Re: Проблем с наличности при тъсене в Google
Публикувано от: merkury в 30 Септември, 2020, 23:28:47
За съжаление аз не съм програмист и не мога да напиша нищо. Затова разчитам на помощ. По принцип по-коректно би било да се показва действителното състояние на продуктите. Но не зная къде и какво да бъде написано. Можете ли да ми помогнете? С някои неща на HTML се справям, но само толкова. Не съм професионалист. Освен това предпочитам да не се правя на голям специалист.
Относно пускането на наличностите как става? Всички полета в менюто "състояние на продукта" са попълнени. Има някаква дата за наличности, но тя не може да бъде избрана. Когато админ панела е на английски датата е ОК.
Междувременно всички добавки за структурирани данни са спрени и въпреки това се появява състоянието OutOf Stock. Дали е възможно това да е някакъв бъг в системата?
Титла: Re: Проблем с наличности при тъсене в Google
Публикувано от: Михаил Михов в 02 Октомври, 2020, 11:25:44
Всички полета в менюто "състояние на продукта" са попълнени. Има някаква дата за наличности, но тя не може да бъде избрана. Когато админ панела е на английски датата е ОК.
Междувременно всички добавки за структурирани данни са спрени и въпреки това се появява състоянието OutOf Stock. Дали е възможно това да е някакъв бъг в системата?

В полето 'В наличност' цифрата трябва да е > 0 и не спитай микродатата, че изобщо няма да се отрази.
После в изходния код провери с търсачката след полето "availability" какво пише за продукта.
Титла: Re: Проблем с наличности при тъсене в Google
Публикувано от: merkury в 04 Октомври, 2020, 00:25:49
Направил съм го но ето какъв е резултата:
Титла: Re: Проблем с наличности при тъсене в Google
Публикувано от: merkury в 04 Октомври, 2020, 00:51:27
А ето и теста в Google. Каква е причината стойността да е различна и откъде се генерира тази стойност?
Титла: Re: Проблем с наличности при тъсене в Google
Публикувано от: Михаил Михов в 04 Октомври, 2020, 21:52:41
Преглеждам изходния код на продукта 'Добавка за дизел Diesel Power - почиства дюзи 15210'
Има конфликт в подавана микродата:
На ред 23: <script type="application/ld+json">{"@context":"http://schema.org/","availability":"InStock"}</script>

На ред 271: <script type="application/ld+json">{"@context":"http://schema.org/","@type":"Product","name":"Добавка за дизел Diesel Power - почиства дюзи 15210","description":"Как да почистите дюзите? Добавка за дизел GOLD EAGLE, която почиства дизелова горива ситема и дюзи. Осезаем ефект след първото третиране. За 135л. дизел.","productID":"15210","sku":"15210","mpn":"15210","image":["https://merkurybg.com/images/stories/virtuemart/product/15210-new-clear-logo.jpg","https://merkurybg.com/images/stories/virtuemart/product/Diesel_Power___F_4c08bd0e340ad.jpg"],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":"1"},"offers":{"@type":"Offer","priceCurrency":"BGN","availability":"OutofStock","price":"16.9","url":"https://merkurybg.com/авто/avtomobilni-dobavki/dobavka-za-dizel-pochistva-duzi-detail.html?lang=bg","itemCondition":"NewCondition"}}</script>

Какви плъгини имаш инсталирани за миккродатата?
 
Титла: Re: Проблем с наличности при тъсене в Google
Публикувано от: merkury в 05 Октомври, 2020, 20:20:53
Едната, която в момента е активна е на www.tassos.gr. Тя е платена и не е проблем да закупя про версията, ако съм сигурен, че всичко ще е наред. Другата е на EasyJoomla.org и се казва Easy Rich Snippets - Plugin. Не е проблем дали ще дам 20 или 40 лв. Искам да съм сигурен, че това което ще купя ще работи. И не на последно място предпочитам ако ще давам пари, да ги дам на някой добър програмист от този форум. Както това се случи с теб Михайл. Ти прехвърли този магазин от Joomla 1.8 на 3.x и никога не съм имал проблем с него, за което благодаря.
Титла: Re: Проблем с наличности при тъсене в Google
Публикувано от: Михаил Михов в 06 Октомври, 2020, 10:01:54
Я дай права до администрацията да видя за какво става дума.
Титла: Re: Проблем с наличности при тъсене в Google
Публикувано от: merkury в 06 Октомври, 2020, 10:20:45
Изпратил съм ти юзер и парола на лични.