Joomla! България

Joomla! 3.x => Общи въпроси за Joomla! 3.x => Темата е започната от: Kill-op в 29 Март, 2020, 12:45:26

Титла: Сайт за продажба на видео рецепти?
Публикувано от: Kill-op в 29 Март, 2020, 12:45:26
Здравейте,
Трябва да направя сайт продажба на видео рецепти. Т.е. влизаш харесваш рецепта, плащаш си и тя се отключва /може и да се праща мейл с линк към видеото /гледаш как се готви таратор, и клипа е отключен за 5 дена, след 5 дни се заключва. За целта искам да ползвам Joomla, може с платен модул/компонент за управление активиране и спиране на клиповете. Като може да се ползва и външен сайт качване на клипове тип тубата, но да е безплатен, т.е. да се дава на клиента линк с видеото и да се деактивира след изтичане на срока. За тези, които ще скочат, че с трици се иска да се ловят маймуни бих искал да поясня, че човека го иска безплатен, тъй като в условия на предстояща криза стартира нов бизнес и не иска да има допълнителни разходи с абонаменти, защото е набил не малка сума за импровизирано студио, техника за снимане и обработка на клиповете.
Понеже до момента никога не съм работил по подобна задача и не ми е ясно как да реализирам частта с клиповете, ще се радвам, ако някой има идея или познания и сподели как може да се изпълни задачата. :)
Титла: Re: Сайт за продажба на видео рецепти?
Публикувано от: Уеб дизайн Seo в 30 Март, 2020, 10:42:45
С качване на видеотата на външен сайт не е възможно да го реализираш изобщо. Ни платено, ни безплатно. Видеото ще трябва да се деактивира ръчно. Всички ще го закъсаме с тоя вирус, не само сега, а и следващата цяла година. Така че искам да видя човека който ще го направи безплатно. Лично ще го черпя каквото каже, та ще му дам да направи и за мен няколко подобни :)
Титла: Re: Сайт за продажба на видео рецепти?
Публикувано от: Kill-op в 01 Април, 2020, 11:17:07
Не е задължително да е автоматичен процеса на спиране и пускане. Просто търся вариант как може да се изпълни. Мислех си за вариант на създаване на групи с определен достъп го директории с клипове и ако трябва всеки клип на отделна категория. Потребителя се вкарва в дадена категория след плащане и при изтичане на срока се изкарва?! Но не ми е ясно с кой компонент/галерия за клипове да го реализирам при новата Джумла. :)
Хамалогия е, но за друг безплатен вариант лично не се сещам...

А, относно вируса вече го закъсахме.. просто голямата вълна още не ни е заляла, а леко се вижда на хоризонта! :(
Да се отървем леко пък после ще рестартираме, ако се налага! ;)