Joomla! България

Joomla! 3.x => Общи въпроси за Joomla! 3.x => Темата е започната от: miroki в 06 Февруари, 2019, 18:32:58

Титла: Меню с копие към друго меню
Публикувано от: miroki в 06 Февруари, 2019, 18:32:58
Здравейте, правя едно основно меню и подменюта, които са копие към друго меню. Но основното забравя, че е родител и спира да приема оцветяване (маркиране), като избрано.
На другото меню естествено си се маркира и всичко е наред. Но на основното няма избрано (оцветено) меню.
Как да му задам да са маркирани и двете менюта, като са отворили едно и също нещо.
Титла: Re: Меню с копие към друго меню
Публикувано от: karlo в 09 Февруари, 2019, 09:43:29
Цитат
Здравейте, правя едно основно меню и подменюта, които са копие към друго меню

Здравей, miroki
може ли да обясниш по-ясно какво означава цитирания текст?
Титла: Re: Меню с копие към друго меню
Публикувано от: Михаил Михов в 09 Февруари, 2019, 22:53:33
Спазил ли си дървовидната структура на копията?
Титла: Re: Меню с копие към друго меню
Публикувано от: miroki в 11 Февруари, 2019, 17:26:27
Здравей, miroki
може ли да обясниш по-ясно какво означава цитирания текст?
Здравей.
Това, че имам 2 менюта. Едно главно и едно допълнително.
Част от главното меню я има и в допълнителното. Например в главното меню има продукти.
А във второто меню пак има продукти. Но във второто може да са и под продукти т.е. съдържанието. Правя връзка тип копие (Alias) към второто, което пък е връзката към статията.
Като се маркира второто не се отбелязва, че е маркирано главното. Отбелязва се само неговото под меню.

Пробвах да задам и класове на двете менюта, но не се сетва.
Изобщо не разбира, че менюто е активно.
Обърнах връзката на копието, но тогава второто меню не се разгръща. Изобщо не се виждат продуктите в него.
Трябва да го оставя разгърнато цялото , което не е ок.

@Здравей Мишо, дори и само едно меню да направя копие, пак не става. Спазена е структурата, но на подменюто. Т.е. само на меню продукти има копие. Меню контакти ще има друго копие, но засега не съм стигнал до там.
И се спрях.
Ако не съм те разбрал правилно, обясни пак моля те.
Титла: Re: Меню с копие към друго меню
Публикувано от: Михаил Михов в 15 Февруари, 2019, 23:32:45
Ако ползваш 'Use Redirection' - ДА  при копието, не би трябвало да имаш този проблем.
Титла: Re: Меню с копие към друго меню
Публикувано от: miroki в 17 Февруари, 2019, 15:02:04
Здравей,  ползвам го,  но няма разлика и на няколко линка е с редирекшън на няколко без.
Това,  което установих е,  че ако менюто е от 1 ред.  Без под менюта си е ок.
При 1 под меню се маркира подменюто и на двете менюта.  Но на основното (с копието) не се маркира неговото родителско.  При мен е с падащи менюта и цялото си стои неактивно,  чак когато се задържи мишка върху него,  да се разгърне,  се вижда,  че подменюто е активно.
Същото и при 3 нива на менюто.  Само последното,  натиснатото,  е активно. Родителите не.
Гледам в един форум джава скрипт са писали да се сетва парента.