Joomla! България

Бизнес и Разработки => SEO - Search Engine Optimization => Темата е започната от: kinggod в 21 Август, 2018, 10:34:07

Титла: Уеб сайт за модули в Joomla
Публикувано от: kinggod в 21 Август, 2018, 10:34:07
Здравейте! С мои приятели имаме идея да създадем сайт за модули в joomla и да инвестираме в него. Искаме да го разпространим възможно най-много, за да стане известен. Намерили сме и хора, които ще ни помагат за част от нещата. Възникнаха няколко въпроса, които ни интересуват:
1.   Как е по-добре  - да вземем нов домейн или стар. Разгледах доста и все повече хора ми казаха да закупя стар, защото по-бързо ще може да се позиционира в търсачките. Ако това е вярно, от къде мога да купя и какви пари горе-долу ще струва?
2.   Интересува ме линк билдинг за сайта. Може ли да ми препоръчате фирма, която се занимава с това и колко дългосрочно трябва да инвестирам, за да постигнем желания резултат. Някой може ли да ме посъветва как точно трябва да се процедира.
3.   Някъде четох и за така наречените спомагателни блогове. Все още ли този вариант действа, защото видях, че повечето имат различно мнение по въпроса. Аз лично бих тествал, за да видя какъв ефект ще мога да постигна. Отново трябва да питам как точно да я изградя – с чисто нови домейни или със стари.
Титла: Re: Уеб сайт за модули в Joomla
Публикувано от: Уеб дизайн Seo в 21 Август, 2018, 12:41:33
1. Стар. Мога да ти препоръчам и свободен такъв домейн който дори има линкове. Купуваш го директно от който регистратор си избереш за 15 лв и стартираш веднага.

2. Ние сме една от фирмите които най-много се занимават с линк билдинг в БГ, имаме над 370 БГ сайта и около 120 англоезични. Българските фирми които имат толкова сайтове са под 10 а линк билдинг услуги на добри цени предлагат едва 3-4 от тях. Прати ми едно писмо до имейл: admin on 3dwebdesign.org и ще ти пратя оферта.

Но първо трябва да имаш изградена поне основната структура на сайта (поне заглавна страница, категории и подкатегории, с по колкото се може повече текст на тях) преди да поръчаш тези услуги!

3. Действа и винаги ще действа, въпроса е колко ще ти струва. Това което ние предлагаме за линк билдинг ще има почти същия ефект, но е десетки пъти по-евтино. Естествено, винаги е добре да си имаш и 2-3-5 твои силни сателитки, но развиването им ще трае години.
Титла: Re: Уеб сайт за модули в Joomla
Публикувано от: Михаил Михов в 21 Август, 2018, 22:15:38
//Еди, извени ме
Стария домейн си има предимства, но ако леля G не го харесва вече - става сложничко...
Така, че мисли - 2-ра употреба или чисто нов.
Титла: Re: Уеб сайт за модули в Joomla
Публикувано от: Уеб дизайн Seo в 22 Август, 2018, 09:41:55
Мишо, има много начини за проверка на това дали стария домейн си струва или не. Описал съм ги всичките до един в подробно ръководство тук: http://3dwebdesign.org/forum/pokupka-na-domeyn-kolko-struva-domeyna-t2159

От преди седмица, когато направих последния безплатен туул, можеш дори да проверяваш наведнъж цели списъци с домейни дали си струват и дали се класират в Гугъл или не.