Joomla! България

Joomla! 3.x => Миграция и ъпгрейд към Joomla! 3.x => Темата е започната от: karlo в 07 Февруари, 2018, 19:21:39

Титла: Невъзможно добавяне на изображение в статия
Публикувано от: karlo в 07 Февруари, 2018, 19:21:39
След предпоследния пъпдейт 3.8.4 а също и при следващия 3.8.5 се получи някакъв много странен бъг. Когато избирам интро или фул изображение в статията, във полето не се зарежда адреса /images/myimg.jpg, a се получава undefinedmyimg.jpg Поради някаква причина не може да се зареди пътя до снимката. Това се получава и когато използвам бутона за инсърт на изображение доло. През дефолтния редактор също не става. Трябваше да вляза в phpmyadmin за да вкарам пътя до снимката, което е безумие. На сайта има инсталирано едно единствено допълнително приложение Widgetkit на Yootheme, което едва ли има някакво отношение към проблема, а и преди тези злополучни ъпдейти не е имало проблеми с него.
Сменях верисиите на ПХП, смених и всички джумла файлове, пермишъните са правилни, но проблема си остава. Загадката става по-голяма (поне за мен) това се получи на три сайта, които са на два различни хостинга, два са мултиезични, а един само на български. На същите хостинги има и още две джумли които си работят прекрасно и проблем няма. Изчерпаха ми се идеите от къде може да идва този проблем. Търсих в Гугъл, никой не се оплаква подобно нещо, за това и реших да питам тук, дали някой се е сблъсквал с подобен проблем?
Титла: Re: Невъзможно добавяне на изображение в статия
Публикувано от: Михаил Михов в 08 Февруари, 2018, 13:33:01
Странен проблем...
А какво се получава ако зададеш пълния адрес на снимките? //виж в редактора опцията за задаване на адресите
Титла: Re: Невъзможно добавяне на изображение в статия
Публикувано от: karlo в 08 Февруари, 2018, 14:27:13
Намерих решение на проблема, но причината така и не разбрах. Реших в  последен опит да сменя шаблона на администрацията и проблема изчезна :) После изтрих дефолтния и качих на ново шаблона ( isis) и всичко работи. Определено проблема е бил в  isis, но къде точно не разбрах.